Cate RADARE FANTOMA avem in Timis si unde ne-am putea trezi cu pistolul? Dezvaluirea facuta de Petru Rumega, seful Politiei Rutiere, in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook, din Timisoara

TIMISOARA. Despre felul in care politistii de la circulatie dau amenzi soferilor indisciplinati pe soselele din Timisoara si din judet, dar si despre mijloacele folosite, a vorbit cms. sef Petru Rumega, seful Politiei Rutiere Timis in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, din studioul HDV.

Emisiunea de joi seara, moderata de Ciprian Voin si Petre Nicoara, a fost urmarita de peste 10.000 de oameni.

CITESTE SI: In premiera in Romania! Cum vor fi amendati soferii din Timisoara, dupa omologarea si certificarea radarelor si a detectiilor de trecere pe rosu? Explica seful Politiei Rutiere Petru Rumega in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook in Timisoara  


„In total, in dotarea Politiei Rutiere Timis avem 18 radare. Sunt 11 montate pe autospeciale autvision, pe Dacia Logan MCV care sunt inscriptionate. 6 sunt model mai vechi, care sunt montate si pe autospeciale neinscriptionate si unul e pistol laser care functioneaza in regim stationar pentru care nu e necesara prezenta unei masini. Functioneaza zilnic. Putem folosi pentru acel radar orice masina aflata in dotarea IPJ Timis. Masinile neinscriptionate se schimba periodic. Loganul celebru albastru cu nr. cu …EA nu mai este demult„, a dezvaluit seful Politiei Rutiere Timis Petru Rumega.

Cat despre radarul de tip pistol, soferii trebuie sa stie ca se pot trezi cu el in fata in orice loc, iar prin preajma sa nu fie vreo masina de politie, inscriptionata au ba.

Acel aparat e intr-o geanta de tip diplomat, politistul poate sa mearga cu el si cu autobuzul pana la capatul de linie si acolo sa se instaleze. Acel radar laser e folosit zilnic in activitatea Politiei Rutiere si utilizarea lui a dus la aplicarea unui numar important de sanctiuni contraventionale anul trecut, cam 20 la suta din totalul celor aplicate cu toate radarele din dotare„, a explicat seful rutieristilor din Timis in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Potrivit cms sef Petru Rumega, anul trecut agentii de circulatie au aplicat aproximativ 60.000 de sanctiuni contraventionale, iar avertismente cam 20 la suta.

CITESTE SI: Primele radare fantoma ale politistilor din Timis, ‘date in gat’ pe Facebook

Intrebat de moderatorii emisiunii, Ciprian Voin si Petre Nicoara, daca nu e mai bine ca politistii sa dea mai multe avertismente decat amenzi, seful Serviciului Rutier Timis a precizat ca agentii sunt orientati spre prevenire, insa nu toti soferii ‘apreciaza’ asta.

Tine de persoana care primeste sanctiunea. Multe persoane inteleg acel avertisment, asa cum e el, iti atrage atentia ca ai gresit si are rolul de a te indrepta, dar sunt destui cei care cred ca ‘l-au facut’ pe politist. Sunt foarte putine procese verbale de contraventie cu avertisment, proces verbal cu o sanctiune si avertisment. Dar sunt si mai multe contraventii constatate pe acelasi proces verbal si, daca unui conducator auto ii faci un cumul de contraventii, la valoarea actuala a punctului de amenda care e de 145 de lei si inmultesti cu 20 de puncte amenda, l-ai cam… fericit pe omul respectiv. Asa ca, ofiterul de rutiera aplica 1-2 sanctiuni pecuniare si 2 avertismente. Undeva intre 10 si 20 la suta sunt avertismente„, a mai spus seful Politiei Rutiere.

Cms sef Petru Rumega, seful Serviciului Politiei Rutiere Timis, a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, avandu-i ca moderatori pe Petre Nicoara si Ciprian Voin. Toti cei care au urmarit transmisia au putut pune intrebari in direct, care i-au fost mai apoi adresate invitatului, in limita timpului.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.

INTERVIURILE TIMISOAREI cu Petru Rumega

INTERVIURILE TIMISOAREI cu Petru Rumega, seful Serviciului Rutier TimisParticipa si tu la singura emisiune interactiva transmisa pe Facebook din #Timisoara punand in direct intrebari invitatului din aceasta seara.Moderatori: Ciprian Voin si Petre Nicoara*Emisiune transmisa LIVE din Studioul HDV Timisoara

Posted by Orasul Timisoara on 18 Mai 2017

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...