Noutati :

Cate bombe pe roti circula pe drumurile din Timis si ar putea face accident in orice moment?

11 august, 2014 - 01:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
1

TIMISOARA. Rezultate uluitoare scoase la iveala de Politia Rutiera si Registrul Auto Roman in Timis! In trafic circula masini cu defectiuni mari, ce ar putea provoca accidente dintre cele mai grave in orice clipa.
Cu alte cuvinte, timisenii n-au nicio problema sa se urce la volanul harburilor si sa porneasca la drum punandu-si lor viata in pericol, dar si pe a celorlalti.

Inspectorii de la Registrul Auto Roman au intocmit un studiu, dupa ce au facut controale tehnice in trafic, in Timis, in perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2014.
Prin sondaj, acestia au tras pe dreapta  mai multe masini si au facut verificari. 1213 vehicule au fost supuse unui control amanuntit, care a scos la lumina ca 33 la suta dintre ele aveau probleme fie de natura tehnica, fie legate de acte.
Dintre acestea, cam 20 % erau neconforme din punct de vedere al sigurantei rutiere. Aveau defectiuni la frane, la directie, la pneuri, la semnalizare si sistemul de iluminat, la caroserie, etc. Un mic procent din acestea puteau face accident oricand. La aceste masini inspectorii RAR au luat masura retinerii certificatului de inmatriculare si trimiterea soferilor la efectuarea unei inspectii tehnice.

Lucratorii RAR au mai descoperit ca 15 la suta din masini depasesc nivelul maxim de poluare si destul de multe au ITP-ul expirat sau fals.

Rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defeciuni. Parcul auto national are in momentul de fata aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme„, spune George Adrian DInca, director general Registrul Auto Roman.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si ne mai minunam de accidente, poluare fonica si cu noxe! Verificarea tehnica la 2 ani este obligatorie cu vigneta care se monteaza pe numar, marcare in talon si adeverinta (valabile si in strainatate).
    Cum de pot circula astfel de masini = harburi, neverificate tehnic, sau verificate „dupa ureche”?
    Stiam ca exista o evidenta stricta pe calculator, accesibila organelor de drept si, daca depasesti termenul chiar cu cateva zile, poti fi amendat.
    Cine verifica „rablele” care intra in tara si stau un numar de zile? In Ungaria am fost oprit pentru a dovedi ca am verificarea la zi (cu cel mai mare respect si fara probleme).