Noutati :

Catalogul electronic, programul care ii tine pe parinti aproape de scoala, la Timisoara

23 octombrie, 2012 - 08:48 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Sedintele cu parintii de la scoala devin, pas cu pas, ceva invechit. De „vina“ sunt unitatile scolare care, una cate una, au introdus catalogul electronic.

Parintii pot consulta situatia scolara a copilului lor direct din fotoliul de acasa ori de la birou si pot afla ce-a mai facut „beizadeaua“ sau ce premiu a mai obtinut „olimpicul“.

La nivelul judetului Timis, mai multe unitati de invatamant au implementat acest sistem. Un soft care este foarte binevenit pentru parinti, dar si pentru dirigintii care au destula bataie de cap cu unii parinti care nu se intereseaza de situatia scolara a copilului.

Colegiul National „Iulia Hasdeu“ si scoala cu clasele I-VIII „Anisoara Odeanu“ din Lugoj au fost printre primele unitati de invatamant care au pus in practica acest sistem, catalogul online. Le-au urmat mai multe scoli din Timisoara si din judet, printre care se numara scoala Generala nr. 12 si scoala Generala Nr. 7 Timisoara, Colegiul Tehnic Transporturi Auto, Colegiul Tehnic „Ferdinand I”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ Timisoara si Liceul Teoretic „Ioan Jebelean” Sannicolau Mare.

Nu avem o situatie contreta la Inspectoratul scolar pentru ca fiecare unitate de invatamant care a introdus acest sistem a facut-o din initiativa proprie. In urma cu mai mult timp, s-a pus problema introducerii unui catalog electronic la nivelul intregului judet, dar proiectul nu s-a concretizat. In schimb, mai multe unitati scolare au introdus acest catalog online, pentru parinti“, a explicat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in Timis.

La noi catalogul online functioneaza de mai multi ani. Parintii au posibilitatea sa afle ce note au primit copiii lor, cate absente au adunat si cand. Profesorii introduc aceste date, dar cautam o formula pentru ca o singura persoana sa se ocupe ca sa fie actualizat intr-un timp cat mai real“, ne-a spus Carmen Cerasela Bociu, directorul Liceului Moisil din Timisoara. Odata notele introduse, programul poate sa calculeze singur mediile elevilor, pe fiecare disciplina, ajutand dirigintele la finalul de semestru.

Unul dintre principalele scopuri pentru care a fost introdus catalogul online a vizat prevenirea absenteismului tot mai mare la nivelul liceelor, iar in cazul multor unitati de invatamant, programul a fost bine primit de parinti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La Col. Coanda e de mult timp si e f. bun, ma ajuta enorm.

  2. moldovan andreea maria