Catalin Botezatu vine la Timisoara sa isi lanseze o carte despre viata sa

Catalin Botezatu, celebrul designer de fashion, se va afla la Timisoara, martea viitoare, pentru lansarea cartii biografice intitulata “Trei Vieti. Pedeapsa”. Acest volum este primul dintr-o serie de trei carti care descriu viata creatorului de moda. Momentele, intamplarile si trairile creatorului de moda au fost puse pe hartie de jurnalista Monica Vlad.

Evenimentul de lansare, care va avea loc la libraria Diverta din Iulius Mall, incepand cu ora 17.00 va fi urmat de o sesiune de autografe la care vor participa Catalin Botezatu si autoarea volumului.

“Pedeapsa” – primul volum al cartii – reliefeaza experienta crunta a inchisorii, perioada cea mai neagra din viata lui Botezatu si prezinta o lume dura in care el, un barbat rafinat, galant, care traise in lux, nu s-a putut adapta. In 1996, Catalin Botezatu a fost incarcerat la Cremona, intr-o puscarie de maxima securitate, pentru ca era acuzat in tara de bancruta frauduloasa.

Dupa ce luni de zile si-a cautat asociatul prin lume pentru a-l convinge sa se intoarca in Romania si sa isi rezolve problemele cu camatarii si legea, dupa ce a fost tinut captiv in Danemarca, se preda carabinierilor, in speranta ca asa va ajunge in Romania.

Numai ca extradarea lui s-a lasat asteptata. Asadar, a fost nevoit sa se adapteze unui mediu nociv, care i-a macinat sanatatea fizica si psihica. In inchisoare a trait o drama care, pe ce zi ce trece, a capatat proportii hiperbolice, a cunoascut tot felul de personaje si a incercat experiente pe care si-ar fi dorit sa nu le cunoasca.

Romanul contine scrisorile in original pe care detinutul Catalin Adrian Botezatu i le-a scris mamei lui din puscaria de la Cremona, scrisori care aduc in fata publicului o alta imagine.

Jurnalista Monica Vlad  s-a apucat de lucru la acest roman la doar cateva luni dupa ce Catalin Botezatu fusese eliberat din inchisoare, in urma cu aproape 11 ani, pentru ca starile prin care trecuse sa fie exprimate cat mai bine. La cei 44 de ani ai creatorului de moda, a fost momentul ca povestile lui de viata sa vada lumina tiparului.

Prietenia cu Catalin este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care mi le-a dat viata, iar faptul ca mi-a incredintat mie povestea vietii lui, ca a avut incredere in condeiul meu, nu poate decat sa ma onoreze”, a declarat autoarea. Monica Vlad are 34 de ani, este jurnalist de presa mondena, iar acesta este romanul ei de debut. Prietenia cu Catalin Botezatu dateaza inca de la inceputurile ei jurnalistice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. sa stea la Bucurestii lui- nu ne intereseaza chilotzii lui, copii din flori nerecunoscuti si in general nimic legat de el sunt destule persoane de valoare in orasul nostru

 2. bravo pepusha bote !
  noi suntem cei mai buni !
  pupici tuturor celor din nobila breasla gay,
  vinitz cu totz fetitze si bietzei la mall s-o aplaudam pe DIVA .
  pupici