Cat te costa cauciucurile de iarna? Vezi aici cat trebuie sa scoti din buzunar ca sa incalti masina!

Legea privind dotarea masinilor cu cauciucuri de iarna se afla pe ultima suta de metri. Saptamana viitoare va fi adusa in discutie in Guvern ordonanta de urgenta privind obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece (1 noiembrie - 31 martie). Proiectul de ordonanta prevede si nivelul amenzilor care vor fi aplicate celor care nu vor avea masinile "incaltate" corespunzator. Potrivit proiectului, aceasta contraventie ar urma sa fie sanctionata cu 9 pana la 20 de puncte amenda. Un punct amenda este echivalentul a 60 de lei, astfel ca soferii ar putea plati intre 540 de lei si 1.200 de lei, daca vor circula iarna fara cauciucuri corespunzatoare. De ce sunt atat de importante anvelopele de iarna? Pentru ca pur si simplu cele de vara nu fac fata in sezonul rece. Diferentele nu sunt doar cele legate de aderenta, ci mai ales de consistenta materialului. Cauciucul din anvelopele de vara, spre exemplu, se contracta puternic la frig, pe cand cel special pentru sezonul rece ramane suficient de moale pentru a nu derapa mai ales pe carosabilul rece. Am cautat sa vedem cateva oferte pentru cauciucurile de iarna, in functie de dimensiunile des folosite: 1.Pentru dimensiunea 155/65 R13, recomandata pentru Matiz, preturile pornesc de la 194 de lei/bucata in cazul marcii Barum si pot ajunge la 305 lei/ bucata in cazul unei anvelope Continental. 2.Pentru dimensiunea 185/65 R15, recomandata pentru Dacia Logan, preturile pornesc de la 214 lei/bucata pentru marca Achilles si pot ajunge la 478 lei/bucata in cazul unei anvelope Michelin. 3.Pentru dimensiunea 195/65 R15, care merge la VW Golf/Passat, Mazda 3, Renault Megane, Skoda Octavia, Seat Leon, Opel Astra sau Citroen C4 , preturile pornesc de la 243 lei/bucata pentru marca Goodride si pot ajunge la 624 lei/bucata in cazul unei anvelope Continental. 4.Pentru dimensiunea 215/65 R16, recomandata pentru Dacia Duster, preturile pornesc de la 312 lei/bucata pentru marca Sunny si pot ajunge la 699 lei/ bucata in cazul unei anvelope Continental. 5.Pentru dimensiunea 205/55 R16, care merg la VW Golf/Passat, Mazda3, Renault Megane, Skoda Octavia, Seat Leon, Ford Focus, Citroen C4, Opel Astra sau BMW Seria 3, preturile pornesc de la 323 lei/ bucata, pentru marca Sunny si pot ajunge la 970 lei in cazul unei anvelope Michelin. 6.Pentru dimensiunea 245/45 R18, recomandata pentru BMW Seria 5, preturile pornesc de la 586 lei/ bucata pentru marca Nankang si pot ajunge la 1.627 lei/bucata in cazul unei anvelope Dunlop. Cele mai bune oferte le gasiti pe site-urile de profil. La o simpla cautare pe google “ cauciucuri de iarna” va apar o multime de oferte pe care le puteti compara. Dimensiunile cauciucurilor de la masina sunt trecute in talon.

Legea privind dotarea masinilor cu cauciucuri de iarna se afla pe ultima suta de metri. Saptamana viitoare va fi adusa in discutie in Guvern ordonanta de urgenta privind obligativitatea echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna in sezonul rece (1 noiembrie – 31 martie).
Proiectul de ordonanta prevede si nivelul amenzilor care vor fi aplicate celor care nu vor avea masinile „incaltate” corespunzator.

Potrivit proiectului, aceasta contraventie ar urma sa fie sanctionata cu 9 pana la 20 de puncte amenda. Un punct amenda este echivalentul a 60 de lei, astfel ca soferii ar putea plati intre 540 de lei si 1.200 de lei, daca vor circula iarna fara cauciucuri corespunzatoare.

De ce sunt atat de importante anvelopele de iarna? Pentru ca pur si simplu cele de vara nu fac fata in sezonul rece. Diferentele nu sunt doar cele legate de aderenta, ci mai ales de consistenta materialului.

Cauciucul din anvelopele de vara, spre exemplu, se contracta puternic la frig, pe cand cel special pentru sezonul rece ramane suficient de moale pentru a nu derapa mai ales pe carosabilul rece.

Am cautat sa vedem cateva oferte pentru cauciucurile de iarna, in functie de dimensiunile des folosite:

1.Pentru dimensiunea 155/65 R13, recomandata pentru Matiz, preturile pornesc de la 194 de lei/bucata in cazul marcii Barum si pot ajunge la 305 lei/ bucata in cazul unei anvelope Continental.

2.Pentru dimensiunea 185/65 R15, recomandata pentru Dacia Logan, preturile pornesc de la 214 lei/bucata pentru marca Achilles si pot ajunge la 478 lei/bucata in cazul unei anvelope Michelin.

3.Pentru dimensiunea 195/65 R15, care merge la VW Golf/Passat, Mazda 3, Renault Megane, Skoda Octavia, Seat Leon, Opel Astra sau Citroen C4 , preturile pornesc de la 243 lei/bucata pentru marca Goodride si pot ajunge la 624 lei/bucata in cazul unei anvelope Continental.

4.Pentru dimensiunea 215/65 R16, recomandata pentru Dacia Duster, preturile pornesc de la 312 lei/bucata pentru marca Sunny si pot ajunge la 699 lei/ bucata in cazul unei anvelope Continental.

5.Pentru dimensiunea 205/55 R16, care merg la VW Golf/Passat, Mazda3, Renault Megane, Skoda Octavia, Seat Leon, Ford Focus, Citroen C4, Opel Astra sau BMW Seria 3, preturile pornesc de la 323 lei/ bucata, pentru marca Sunny si pot ajunge la 970 lei in cazul unei anvelope Michelin.

6.Pentru dimensiunea 245/45 R18, recomandata pentru BMW Seria 5, preturile pornesc de la 586 lei/ bucata pentru marca Nankang si pot ajunge la 1.627 lei/bucata in cazul unei anvelope Dunlop.

Cele mai bune oferte le gasiti pe site-urile de profil. La o simpla cautare pe google “ cauciucuri de iarna” va apar o multime de oferte pe care le puteti compara. Dimensiunile cauciucurilor de la masina sunt trecute in talon.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Este cea mai mare batjocura la adresa soferilor!!Inteleg ca in zonele de munte unde iarna se afla in drepturi depline,dar zona Banatului(fara Resita)zapada si poleiul sint scumpe la vedere,cam 18 zile de iarna adevarata intr-un anotimp…O asemenea nesimtire doar pentru a se face autostrazi neincepute,si pentru a petici un buget de stat inexistent nu are logica…De ce nu s-a facut acest JAF in lunile de vara???Acum in prag de cheltuieli uriase la intretinere,cu sarbatorile de iarna(Craciun su An Nou)s-au gasit incompetentii din Guvern sa ne perforeze buzunarele si mai adinc… Ca de obicei oamenii asteapta cu sufletul la gura legalizarea sau respingerea ordonatei criminale,inca nu se avinta nimeni sa schimbe cauciucurile,doar sintem in 10 noiembrie…