Cat parchezi, atat platesti! Sistemul Telpark sa fie inlocuit cu parcometre in Timisoara!

Consilierii locali ai PDL au anuntat prin vocea liderului de grup, Ovidiu Ciuhandu, ca nu vor vota pentru extinderea sistemului Telpark pe mai multe strazi din Timisoara si in zona stadionului Dan Paltinisanu. Mai mult, ei spun ca este necesara o schimbare a sistemului de plata a parcarii, in Timisoara.

Ovidiu Ciuhandu propune introducerea, in zona centrala a orasului, a parcometrelor. Adica soferii care isi parcheaza masinile in zona centrala sa introduca in aceste aparate o anumita suma, iar in schimb sa primeasca tichetul de parcare pentru perioada de timp solicitata.

„PDL va vota impotriva extinderii Telpark. A venit momentul ca sistemul Telpark sa fie reformat. Fac un apel la colegii din Consiliul Local, atat la cei din PNL, cat si la cei din PNTCD sau PSD, sa ne munem cu totii la masa si sa discutam despre Telpark. Nu cred ca este in regula ca veniturile sunt cheltuite nu pe parcari asa cum ar fi normal, ci pe salariile angajatilor ADP. Daca veniturile ar fi cheltuite pe parcari, ADP ar fi trebuit sa construiasca 1.000 – 1.500 de locuri de parcare pe an. Nu este corect ca banii adunati de la populatie sa intre in conturile ADP”, a declarat Ovidiu Ciuhandu.

Pentru deblocarea situatiei privind lipsa locurilor de parcare, Ovidiu Ciuhandu propune construirea de parcari supraterane sau subterane. „Voi propune un amendament sa stabilim exact niste locatii in zona centrala a orasului si sa le scoatem la licitatii pentru construirea de parcari supra sau subterane”, a mai precizat Ovidiu Ciuhandu.

Impotriva extinderii Telpark s-au declarat si liberalii care propun si ei schimbarea sistemului de parcare in Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...