Noutati :

Cat de tare s-a indatorat Consiliul Judetean Timis si cate milioane de euro au fost pierdute in 7 ani?

20 iulie, 2016 - 05:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Bani pierduti si adevarate gauri negre in buget, asta sustine ca a gasit Sorin Grindeanu la Consiliul Judetean Timis, dupa ce a preluat functia, in urma alegerilor locale.

Nu mai putin de 40 de milioane de euro a pierdut Consiliul Judetean Timis, in exercitiul bugetar 2007 – 2014. Mai mult decat atat, pe actualul exercitiu bugetar nu a fost depus nici macar un proiect pentru atragerea de bani europeni.

Stam mai rau decat am crezut. Ma refer la Programul Operational Regional. Am avut o discutie cu domnul Maxim (Sorin Maxim, directorul ADR Vest – n.r.). Cuantumul este undeva la 40 milioane de euro, bani pierduti de Consiliul Judetean Timis pe exercitiul bugetar trecut. Mai exact sunt fonduri neaccesate. Lucrurile nu stau bine nici pe noul exercitiu bugetar. Multe axe au fost deschise, iar in acest moment, acolo unde CJT este eligibil, nici macar un proiect nu este depus pe POR. Sunt eligibile reabilitarea cladirilor din proprietatea CJ si reabilitarea de muzee„, a declarat Sorin Grindeanu.

Actualul presedinte al Consiliului Judetean Timis mai spune ca, de-a lungul anilor, CJT s-a indatorat foarte mult. In ultimele doua mandate au fost contractate doua credite in banci in valoare totala de 300 milioane de lei. Fostul presedinte Constantin Ostaficiuc a contractat un credit de 200 milioane de lei, iar fostul presedinte Titu Bojin un imprumut de 100 milioane de lei.

Din ultimul credit contractat au mai ramas necheltuiti 70 milioane de lei, bani care ar fi trebuit sa fie folositi pentru cofinantarea unor proiecte care apoi au fost pierdute de administratia judeteana.

O sa le platim, exista un scadentar pe ani„, a explicat Sorin Grindeanu.

Cel mai mare proiect european, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro, pierdut de Consiliul Judetean Timis, anul trecut este cel in baza caruia urma sa se modernizeze, inclusiv cu aparatura, Ambulatoriul Spitalului Judetean din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dupa xpresia actualului Președinte al CJ Timiș ai impresia ca trebuie sa vindem Timisoara pentru acoperirea datoriilor .Asta este
    propaganda PDS-ului.Dn Cmentariu prezentat rezulta ca din inprumutul de 300 milioane mai sunt de achitat conform graficului 70 mi-l.
    Deci mai calm Tov.Presedinte.
    A nu se înțeleg ca din bugetul local S-a pierdut 10 milioane pentru spital,aceasta suma nu s-a primit deoarece probabil nu era documentație.Deci Tov.presedinte neformați corectnpopulatia deoarece a nu avea alocați 10 mi-l.nu este egal cu a pierde.
    Vedeți ca la Camera de Comerț si Ind.Timis au organizate cursuri economice.