Noutati :

Cat de tare au luat-o in jos preturile? Un apartament cu 2 camere, mai ieftin decat o garsoniera in perioada de boom imobiliar la Timisoara! Vezi situatia pe orase!

16 februarie, 2015 - 11:26 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
1

Situatie fara precedent in imobiliare! Apartamentele cu 2 camere din marile orase au ajuns sa coste mai putin decat erau garsonierele in 2008, adica in perioada boom-ului imobiliar.

O analiza a Imobiliare.ro arata ca, de exemplu, un bucurestean plateste cu aproape 30.000 de euro mai putin pentru un apartament cu doua camere decat ar fi platit in 2008 pentru o garsoniera.

Studiul, care analizeaza impactul ieftinirilor pe parcursul perioadei de recesiune, arata ca diferentele de pret comparand costurile din timpul boom-ului imobiliar si din prezent pot depasi chiar si 50%.

Dintre marile orase ale tarii, vanzatorii de locuinte din Bucuresti si-au redus cel mai mult pretentiile, au observat expertii imobiliarii, dupa ce au comparat preturile apartamentelor si garsonierelor din martie 2008 cu cele din ianuarie 2015.

Bucuresti

Astfel, „in perioada de criza, cele mai mari ieftiniri au avut loc in Capitala, acolo unde preturile au atins si cel mai mare nivel. Apartamentele cu doua camere, care continua sa ocupe primul loc in preferintele cumparatorilor, au consemnat un recul de 56%, de la o medie de 123.000 de euro pana la 54.000 de euro”, se precizeaza in documentul citat.

Tot in Bucuresti se inregistreaza si cea mai mare diferenta dintre pretul actual al unui apartament cu doua camere fata de tariful unui garsoniere din 2008, respectiv de 28.000 de euro.

Brasov

In Brasov, pretul actual al unui apartament cu doua camere este, in medie, de 43.000 de euro, in scadere cu aproape 50% fata de nivelul consemnat in anul 2008, de peste 83.000 de euro.

Locuintele cu doua camere sunt mai ieftine decat erau garsonierele in urma cu sapte ani, care costau in medie 45.000 de euro.

Cluj-Napoca

In prezent, locuintele cu doua camere de aici se situeaza la o medie de pret de circa 54.00 de euro, iar, spre deosebire de alte mari orase ale tarii, diferenta fata de martie 2008 se situeaza sub 30%. Astfel, apartamentele cu doua camere costau, in urma cu sapte ani, 74.000 de euro. Asadar, Clujul este orasul cu cel mai redus declin in perioada de criza.

Timisoara

Vanzatorii timisoreni cer, in prezent, aproximativ 44.500 de euro pentru un apartament cu doua camere, care in 2008 costa peste 75.000 de euro, deci cu 41% mai mult. Si aici o astfel de locuinta este mai ieftina decat era o garsoniera in perioada de boom-imobiliar, adica 48.000 de euro.

Constanta

La inceputul acestui an, un apartament cu doua camere costa 44.000 de euro, mai putin cu 44% fata de perioada de varf a pietei, cand o locuinta de acest fel avea un pret de aproape 80.000 de euro. Mai mult, in 2008, o garsoniera in orasul de la malul marii costa circa 45.000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cu cat va plateste imbiliare pentru reclama??? sunt agent imobiliar si eu chiar stiu realitatea lasa-ti balivernele astea care nu au decat 2-3 vizualizari pe luna hai sa trecem la realitati. Vedeti ca depaseste baremul daca face-ti un simplu calcul pe mp. Hai sa ne civilizam si sa facem imobiliare nu japacarii asa cum fac majoritatea firmelor imobiliare pt ca deasta imaginea imobiliarelor are de suferit in fata clientilor de buna credinta. teminati cu magariile si interesele