Cat de mult s-au scumpit apartamentele. Timisoara are preturile cele mai mici

TIMISOARA. Preturile solicitate pentru apartamentele scoase la vanzare continua sa creasca, la nivel national. In medie, romanii platesc 1.622 euro/mp pentru a face o achizitie imobiliara, cu 12% mai mult decat anul trecut, potrivit indicelui Imobiliare.ro.

CITESTE SI: Cine vrea sa faca studiul de aproape 150.000 de euro pe care il cumpara Primaria Timisoara ca sa stie cat radon este in cladirile sale si cum le poate proteja impotriva radiatiilor 

Proprietarii si dezvoltatorii din Cluj-Napoca vand locuinte la cele mai mari preturi. In medie, metrul patrat a ajuns sa coste luna trecuta 2.812 euro. La sfarsitul verii trecute abia se atingea pragul de 2.500 euro/mp util.

In ciuda faptului ca in ultimele 12 luni pretul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vanzare a crescut în Timisoara cu 10%, acesta ramane cel mai accesibil oras pentru cumparatori. Locuintele se vindeau, la finele lunii trecute, cu un pret mediu de 1.640 euro/mp util.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Diferenta mare intre ceea ce se cere si ceea ce se vinde, efectiv.
    Desigur, poti cere si 100k pentru 2 camere, dar de vandut, se vinde undeva pe la 65k, probabil. Cu noroc, gasesti cumparatori si la 70k.

    Astfel de stiri exista doar pentru a „propulsa” preturile.

  2. Nu sunt justificate preturile , mai pui putini banuti si iti iei in centrul Budapestei , acum sa fim seriosi trebuie sa fi prost sa ti cumperi la acest pret in Cluj. Chiar daca este cu o perspectiva ceva mai mare fata de Timisoara , Iasi si Bucuresti . Insa e ridicol daca este adevarat.

  3. Pretul mediu este influentat de suprafata, pentru ca un pret pe metrul patrat este pentru o garsoniera milimetrica tip „Cluj” si alta e pe o suprafata mare, sa zicem peste 100 mp. Putini se uita si la mecanismul cerere-oferta, care face diferenta, iar oferta Timisoarei e foarte buna. Pana una, alta, care e idealul, sa traim intr-un oras nejustificat de scump sau intr-unul cu preturi asezate?

  4. Cine face aceste statistici? Dezvoltatorii imobiliari flamanzi? Mi-e greata. Poate locuintele noi se vand in TM cu 1600. Nu vei vinde o cutie de-a lu’ ceasca cu 1600 nimanui.

    • Pretul de 1600 euro este pt locuintele din blocurile vechi, in blocurile noi din Timisoara pretul pe mp trece bine de 2000e depinde de zona . In blocurile noi din localitatile limitrofe orasului Timisoara, precum Dumbravita, Giroc, Mosnita pretul pe mp a ajuns si la 1800 e in unele cazuri chiar 2000 e. Indiferent cat de revoltati sunteti unii dintre voi, aceste apartamente se vand iar majoritatea clientilor cumpara cu numerar ( cash ) foarte putini mai cumpara prin credite ipotecare . De exemplu la noi in firma din 10 clienti care cumpara 7 sunt cu numerar si doar 3 cu credite . O zi buna.

      • Am înțeles, mai Alex. Tu vinzi apartamente, deci ești agent imobiliar. Tie ti-ar părea bine sa fie 10 000 euro/mp, caci doar de aici iai comisionul.

      • Posibil ca e aproape de adevar ceea ce zici tu. Conteaza mult si zona: in noile dezvoltari din centru si jurul centrului trece de 2000 euro/mp. Nu si in cele marginase – zona Metro Torontalului, de exempli
        Iar in localitatile limitrofe, Dumbravita e peste Giroc si Mosnita, care sunt, bineinteles, peste Sag, Sacalaz sau Sanandrei.
        Nu poti face o medie asa, generala, doar daca vrei statistici pe care sa le manipulezi sau interpretezi dupa dorinta.

  5. O sa se duca sub 1000. Toata industria auto germana e in criza. odata cu trecerea la masini electrice, tot avantaju lor fata de chinezi dispare. La electrice, chinezii sunt cu 10 ani in fata.
    Din pacate, Timisoara e ultradependenta de industria auto din germania.

    Iar pe langa asta, 40-50% din apartamente sunt detinute de persoane de peste 70 de ani. copii care sa-i inlocuiasca nu sunt. nici macar in judetele si satele de unde veneau pana acum.. nu vor mai veni olteni, moldoveni, dobrogeni, tarani.. o sa vina africani, arabi, nepalezi.. daca o sa vina la salariile din ro.

    • Asa ati spus si in pandemie si surpriza preturile au zburat in sus . Nici acum nu vor scadea . La fel am spus si in perioada pandemiei si am avut dreptate, stiti de ce ? Pt ca avem in domeniu imobiliar experienta de peste 10 ani zile si studiem foarte atent piata imobiliara . Tendinta este de creste cu cel putin 10% in urmatoarea perioada . Nu va mai amagiti singuri, cei care doriti sa achizirionati o proprietate ar fi cazul sa va grabiti .

      • Sigur o să ne grăbim…. Se vând ca pâinea caldă…

  6. am mai spus-o si ma repet .. in Timisoara sa construit MULT si PROST !!! pentru ca Timisoara e u SAT fara CAINI in domeniul asta …, cat timp NU a fost si NU exista un PUZ … fiecare a construit si construieste dupa cum ii dicteaza constiinta, adica interesele !!!
    E suficient sa va uitati pe googl’maps ca sa vedeti toate ansamblele rezidentiale nou construite …. Cladiri enorm de mari, exagerat de inghesuite, spatii verzi aproape inexistente, alei, strazi, parcari … totul subdimensionat !! … asa ca oricat ar costa … MULT sau PUTIN … viata acelor locatari va fi mult sub ceea ce o societate multilateral dezvolta se vrea a fi …

    • Ai fost in Cluj? sau in Bucuresti? sa vezi acolo „calitate a vietii”.
      Macar Timisoara se dezvolta radial, are zona mitropolitana dezvoltata in aproximativ toate directiile, Terminarea centurii vest, a pasajului Solventul urmat de un pod peste Bega acolo, mai 1-2 pasaje si 2-3 poduri pot face o mare diferenta. Este un oras care se dezvolta organic, liniar, nu cu preturi explodate ca la Cluj, sau cu trafic infernal ca la Bucuresti. Faptul ca atrage mai multe categorii sociale e un alt plus. Nu sunt numai IT-isti (Cluj) sau numai fabrici.
      Deci prevad o crestere in continuare a Timisoarei, intr-un ritm corect, care poate aduce numai beneficii.

  7. Daca tinem cont si de inflatie practic apart. nu s-au scumpit deloc

  8. Un articol manipulator, sunt mentionate doar orasele importante ca sa iasa Timisoara mai rau. De ce nu comparati preturile din Tm cu preturile din Deva sau din Craiova? Ce sa mai zic de Lugoj sau Resita, care sunt inca departe de preturile de aici.

    • Pai de exemplu Sibiu si Craiova a devenit mai scump ca TM.Daca vrei sa-ti investesti banii cumperi la Craiova.Parerea mea e ca TM se dezvolta mai bine, apartamentele sant mai de calitate dar totusi pentru investitie Timisoara nu merita.

  9. La aceste prețuri raportate la venitul din România, stăm mai rău/suntem mai săraci decât alte țări nonUE aflate în dezvoltare, considerate de mâna a 2-a și a3-a.

    • Dar lasa si exemple, ca sa stim si noi unde sa ne mutam, unde e mai bine.

  10. Blocurile noi tot cutii ofera doar ca sunt la periferia orasului si muuuult mai prost facute in 90 % din cazuri