Cat de legale sunt concursurile pentru sefia spitalelor din Timisoara?

Contre intre consilierii locali si reprezentantii Primariei Timisoara pe tema organizarii concursului pentru managerii spitalelor preluate de municipalitate. In timp ce Adrian Pau (PDL) spune ca organizarea concursului  nu este legala, cei de la Primarie sustin contrariul.

Dupa ce in urma cu cateva zile deputatul PNL Horea Cristian tragea un semnal de alarma, consilierul local Adrian Pau avertizeaza de asemenea ca Primaria Timisoara incalca legea in privinta organizarii concursului pentru managerii de spitale.

Concret, Pau spune ca in baza unui ordin al Ministerului Sanatatii, concursul se organizeaza de catre Consiliul de Administratie al spitalelor, iar Consiliile de Administratie numesc printr-o hotarare o comisie de concurs, cu 30 de zile inainte de desfasurarea concursului.

Niciun Consiliu de Administratie nu a numit o astfel de comisie. In 11 octombrie 2010, primarul a dispus numirea unei comisii, prin dispozitia primarului. Concursul contravine legilor”, a declarat Adrian Pau. Acesta mai spune ca va pregati un memoriu pe care il va inainta Ministerului Sanatatii, prin care va solicita invaliditatea concursului deoarece, spune el, acesta nu respecta ordinul Ministerului.

In momentul de fata, Consiliile de Administratie ale spitalelor se gasesc la indemana primarului, deoarece numirile in aceste consilii sunt facute politic. Vom contesta rezultatul concursului”, a mai spus Pau.

De cealalta parte, Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara spune ca este legal acest concurs pentru managementul spitalelor. „Domnul Adrian Pau nu cunoaste legea. Concursul este organizat de Consiliile de Administratie in colaborare cu Primaria Timisoara”, a declarat Flavius Boncea.

Joi, 25 noiembrie 2010, are loc prima proba de concurs, cea scrisa, pentru managerii de spitale. Vor participa doar candidatii care au fost admisi la selectia de dosare si care au obtinut cel putin nota sapte la evaluarea proiectelor de management.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.