Noutati :

Cat de importanta este calitatea apei de la robinetele din Timis?

13 decembrie, 2016 - 02:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Aquatim gazduieste, in perioada 13-15 decembrie, conferinta de inchidere a importantului proiect, derulat impreuna cu Fundatia Aquademica si destinat comunitatilor rurale din Timis: Planuri de Siguranta a Apei si a Sistemelor Sanitare (Water and Sanitation Safety Plans – acronim WSSP).

Proiectul, desfasurat in parteneriat cu asociatiile internationale Women in Europe for a Common Future (Olanda, Germania, Franta), Journalists for Human Rights (Macedonia) si Fundatia Federala Germana de Mediu, urmareste constientizarea populatiei rurale cu privire la calitatea apei, data fiind influenta acesteia asupra sanatatii.

Prin actiuni in scoli, diverse seminarii si intalniri organizate in comunitatile rurale din Timis, proiectul WWSP a facilitat diseminarea cunostintelor legate de calitatea apei potabile si a sistemelor sanitare, posibilitatile de contaminare si riscurile de sanatate asociate apei, dar si modalitatile de prevenire a afectiunilor respective. in cadrul proiectului a fost realizat un compendiu cu instructiuni de elaborare a planurilor de siguranta a apei si sistemelor sanitare pentru alimentari de mica capacitate, cum ar fi fantani, foraje etc. si de evaluare a sistemelor existente.

La conferinta de la Aquatim au participat circa 30 de persoane implicate in derularea proiectului, printre care cadre didactice si medicale, reprezentanti ai unor grupuri de tineret, ONG-uri si ai autoritatilor locale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...