Castelul de la Savarsin, pregatit sa primeasca turisti de la 1 Mai. Va putea fi vizitat pana in toamna

Domeniul Regal Savarsin va fi deschis publicului intre 1 Mai si 1 octombrie 2021 si va putea fi vizitat in fiecare sambata si duminica, intre orele 09:00 si 18:00. Turul parcului se face in prezenta unui ghid.

CITESTE SI: Tramvaiele, autobuzele si troleibuzele nu vor avea program prelungit in noaptea de Inviere in Timisoara 

Grupuri organizate pot vizita domeniul si in restul lunilor anului, precum si in alte zile ale saptamanii, daca solicita in prealabil, prin e-mail sau telefonic.

‚ÄěPrimul lucru care imi vine in minte cand vorbesc despre Savarsin este armonia castelului si a parcului. Proportii frumoase, culori extraordinare, o lumina calda si plina, spatiu si tihna. Armonia a fost completata ‚Äď fara indoiala ‚Äď de mana bunicii mele, Regina-Mama Elena, care a transformat edificiul intr-un camin placut, cald si elegant‚ÄĚ, este mesajul Altetei Sale Margareta.

Castelul si parcul de astazi au, exact ca in timpul vietii regelui Mihai, un rol de catalizator, de punct vital in dezvoltarea comunitatii, ‚Äěde aceea am si facut timp de atatia ani eforturi sa refacem patrimoniul construit si patrimoniul natural‚ÄĚ, mai spune custodele coroanei.

Satul regal cuprinde opt cladiri: Muzeul Regal al Automobilului, aflat in cladirea restaurata a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, aflat in acelasi imobil in care a fost in anii ’40, Spalatoria si Calcatoria, aflate si ele in cladirea lord in 1940, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (ramasa aceeasi cu cea din anii ’40), Casa Tehnica si Magazinul de Suveniruri. In afara de Casa Ceaiului, celelalte cladiri au fost restaurate, cu mijloace proprii, cu materiale Ňüi cu mesteri locali, in anii 2011-2017.

Parcul regal cuprinde o gradina ascunsa, un pavilion, un lac si o insula, un teren de tenis din 1945, o gradina de trandafiri si bolta de glicine.

sursa: news.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Bai Neacsule, nu este castel ci doar un conac