Case provizorii pentru tinerii iesiti din centrele de plasament

[caption id="attachment_1854" align="alignleft" width="269" caption="Case pentru tineri, construite la Lugoj"]Case pentru tineri, construite la Lugoj[/caption] Timp de jumatate de an, 16 tineri care traiau in centrele de plasament din Recas, vor avea o casa moderna, in Lugoj, cu toate cheltuielile platite de Directia de Asistenta Sociala. Dupa sase luni, tinerii trebuie sa invete sa se gospodareasca singuri, sa invete sa isi achite cheltuielile si sa isi gestioneze bugetele. Maximum un an pot sta in cele doua case inaugurate azi, la Lugoj, acei tineri care au atins majoratul si nu mai pot fi gazduiti in centre de plasament.  Selectarea celor care vor fi cazati acolo se va face in primele doua luni din 2011, dintre tinerii care vor obtine un loc de munca. Investitia in cele doua case care gazduiesc fiecare cate opt tineri a fost de peste 212.000 euro si a fost asigurata de catre Consiliul General Rhone din Franta. Autoritatile din aceasta regiune franceza si din orasul Lyon colaboreaza cu Timisul, in domeniul social si nu numai, de mai bine de 17 ani. La inaugurarea de sambata dimineata au luat parte presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, si vicepresedintele Adam Craciunescu, mai multi consilieri judeteni, primarul Lugojului, Francisc Boldea, senatorul Gheorghe David si deputatul Sorin Stragea, consulul onorific al Frantei la Timisoara, Dan Bedros, si invitatii din Franta.

Pregatire pentru viata

"Inauguram doua case realizate cu ajutorul aproape total al Departamentului Rhone. In aceste case vor locui 16 tineri, in conditii foarte bune. Directia de Asistenta Sociala a judetului Timis va suporta timp de 6 luni toate cheltuielile legate de functionarea acestor case, urmand ca apoi urmatoarele sase luni cheltuielile vor fi suportate de cei care vor locui in aceste case. Cei care vor locui vor semna un contract de rezidenta pe un an de zile. Locuintele sunt destinate tinerilor care au iesit din perioada de institutionalizare si care se incadreaza in campul muncii. Astfel, isi vor putea permite sa intre intr-o viata normala. Sunt multe problemele sociale cu care se confrunta tinerii, ei se trezesc dintr-o data in lume fara niciun sprijin pe care l-au avut in centru si trebuie pregatiti pentru momentul respectiv, pentru a face fata", a declarat Constantin Ostaficiuc. "Lucram la selectarea acestor tineri. Vor fi tineri care au terminat scoala, au o forma de calificare definitivata si urmata sa se externeze, sa aiba un loc de munca si abia apoi pot sa locuiasca in aceste case pentru tineri. Este un proiect pilot, singurul de genul acesta din Timis. Vor fi ajutati sa poata pune deoparte un banut pentru o eventuala casa in alte parte, dupa ce va parasi aceasta casa. Ideea e sa dam sanse la cat mai multi tineri seriosi si care lupta pentru a se realiza, iar noi ii sprijinim", a precizat Rodica Negrea, director al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului. Vicepresedintele Consiliului General Rhone, Lionel Lassagne, s-a aratat multumit de conditiile in care s-au amenajat cele doua imobile si si-a luat angajamentul ca de acum incolo sa caute firme franceze care sa sprijine insertia profesionala a acestor tineri proveniti din centrele de plasament. [nggallery id=39]

Case pentru tineri, construite la Lugoj

Case pentru tineri, construite la Lugoj

Timp de jumatate de an, 16 tineri care traiau in centrele de plasament din Recas, vor avea o casa moderna, in Lugoj, cu toate cheltuielile platite de Directia de Asistenta Sociala.

Dupa sase luni, tinerii trebuie sa invete sa se gospodareasca singuri, sa invete sa isi achite cheltuielile si sa isi gestioneze bugetele.

Maximum un an pot sta in cele doua case inaugurate azi, la Lugoj, acei tineri care au atins majoratul si nu mai pot fi gazduiti in centre de plasament.  Selectarea celor care vor fi cazati acolo se va face in primele doua luni din 2011, dintre tinerii care vor obtine un loc de munca.

Investitia in cele doua case care gazduiesc fiecare cate opt tineri a fost de peste 212.000 euro si a fost asigurata de catre Consiliul General Rhone din Franta. Autoritatile din aceasta regiune franceza si din orasul Lyon colaboreaza cu Timisul, in domeniul social si nu numai, de mai bine de 17 ani. La inaugurarea de sambata dimineata au luat parte presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, si vicepresedintele Adam Craciunescu, mai multi consilieri judeteni, primarul Lugojului, Francisc Boldea, senatorul Gheorghe David si deputatul Sorin Stragea, consulul onorific al Frantei la Timisoara, Dan Bedros, si invitatii din Franta.

Pregatire pentru viata

„Inauguram doua case realizate cu ajutorul aproape total al Departamentului Rhone. In aceste case vor locui 16 tineri, in conditii foarte bune. Directia de Asistenta Sociala a judetului Timis va suporta timp de 6 luni toate cheltuielile legate de functionarea acestor case, urmand ca apoi urmatoarele sase luni cheltuielile vor fi suportate de cei care vor locui in aceste case. Cei care vor locui vor semna un contract de rezidenta pe un an de zile. Locuintele sunt destinate tinerilor care au iesit din perioada de institutionalizare si care se incadreaza in campul muncii. Astfel, isi vor putea permite sa intre intr-o viata normala. Sunt multe problemele sociale cu care se confrunta tinerii, ei se trezesc dintr-o data in lume fara niciun sprijin pe care l-au avut in centru si trebuie pregatiti pentru momentul respectiv, pentru a face fata”, a declarat Constantin Ostaficiuc.

„Lucram la selectarea acestor tineri. Vor fi tineri care au terminat scoala, au o forma de calificare definitivata si urmata sa se externeze, sa aiba un loc de munca si abia apoi pot sa locuiasca in aceste case pentru tineri. Este un proiect pilot, singurul de genul acesta din Timis. Vor fi ajutati sa poata pune deoparte un banut pentru o eventuala casa in alte parte, dupa ce va parasi aceasta casa. Ideea e sa dam sanse la cat mai multi tineri seriosi si care lupta pentru a se realiza, iar noi ii sprijinim”, a precizat Rodica Negrea, director al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului.

Vicepresedintele Consiliului General Rhone, Lionel Lassagne, s-a aratat multumit de conditiile in care s-au amenajat cele doua imobile si si-a luat angajamentul ca de acum incolo sa caute firme franceze care sa sprijine insertia profesionala a acestor tineri proveniti din centrele de plasament.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. MA BUCUR CA SUNT SI OAMENI BUMI PRINTRE NIO ROMANI ,ACESTI OAMENI SAU GINIT LA COPII DIN CENTRELA DE PLASAMENT SA LE O FERE NU SPRIJIN ,UN PRIM PAS SPRE O VIATA. FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA LE DARUIASCA NUMAI BIME