Case familiale, locuinte protejate si centre de zi moderne vor fi construite in Timis cu bani europeni

TIMISOARA. Au fost semnate contractele. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului au iscalit la Consiliul Judetean Timis mai multe finantari cu bani europeni.

CITESTE SI: Carne expirata de 1 an sau tinuta in galeti de vopsea, gasita in restaurantele de fite din zona Unirii, la Timisoara. Inspectorii OPC tin la secret numele localurilor amendate, de frica proceselor 

Este vorba despre trei proiecte in domeniul asistentei sociale: construirea a doua case de tip familial si reamenajarea si extinderea unui Centru de zi pentru copiii cu dizabilitati la Lugoj; Construirea a doua case de tip familial si infiintarea Centrului de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta Gavojdia; Construirea a trei locuinte protejate si reabilitarea su extinderea precum si dotarea unui Centru de zi la Periam.

Valoarea totala a celor trei contracte ajunge la 20,6 milioane lei, din care 12 milioane lei finantarea nerambursabila, diferenta se va plati din bugetul Consiliului Judetean Timis. Prin implementarea acestor proiecte reusim sa intram in strategia de dezvoltare a asistentei sociale la nivel national. De aceste investitii vor beneficia 700 adulti, 400 copii si 1800 de angajati care gestioneaza acest sistem„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Comuna de langa Timisoara spre care au migrat mii de tineri. Se dau terenuri pentru ei si se ridica o gradinita noua. Ce alte proiecte sunt in lucru 

La Lugoj, vor fi construite doua case familiale in vederea dezinstitutionalizarii copiilor de la Centrul de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica din municipiu, care urmeaza sa fie inchis.

Locuintele, cu o suprafata construita de 600 mp, vor fi edificate pe acelasi amplasament cu Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilitati, care va trece de asemenea prin ample lucrari. Centrul va fi reamenajat, extins si dotat corespunzator, cu sali de art-terapie, meloterapie, ludoterapie, logoterapie, kineto-terapie si hidroterapie, cabinete de asistenta sociala si psihologie.

CITESTE SI: S-a dat startul operatiunii de ‘asanare’ in Piata Flavia, la Timisoara. Primii trasi la raspundere 

La Gavojdia va fi infiintat un Centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta (249 mp) si vor fi construite doua case de tip familial (1.154,88 mp), in vederea dezinstitutionalizarii copiilor de la Centrul de Plasament Gavojdia, care va fi inchis. Proiectele prevad inclusiv dotarile necesare functionarii acestor structuri.

Proiectul de la Periam prevede construirea a trei locuinte protejate, in aceasta localitate, pentru 30 de rezidenti ai Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Gavojdia (1.108,71 mp suprafata construita). Totodata, se doreste extinderea, reabilitarea si dotarea unei cladiri existente la Periam si amenajarea acolo a unui centru de zi (206,18 mp) pentru persoanele cu dizabilitati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...