Casatoriile intre persoanele de acelasi sex! Afla in care tari sunt legale aceste casnicii!

In zece state este in vigoare casatoria intre persoanele de acelasi sex. Dintre acestea majoritatea autorizeaza si adoptia pentru cuplurile homosexuale.

OLANDA: dupa ce a creat in 1998 un parteneriat pentru homosexuali, Olanda a fost primul stat care a permis casatoria civila, in aprilie 2001, pentru cuplurile de acelasi sex. Obligatiile si drepturile sotilor sunt identice cu cele ale heterosexualilor, inclusiv cele privind adoptarea de copii.

BELGIA: casatoriile intre homosexuali sunt autorizate incepand din iunie 2003. Cuplurile homosexuale au aceleasi drepturi ca si cuplurile heterosexuale, mai putin in materie de filiatie. Ele au obtinut in 2006 dreptul de a adopta.

SPANIA: casatoria homosexuala a fost legalizata in iulie 2005. De asemenea, aceste cupluri, casatorite sau nu, pot sa adopte.

CANADA: legea privind casatoria cuplurilor homosexuale si dreptul de a adopta a intrat in vigoare in iulie 2005. Majoritatea provinciilor canadiene autorizau deja uniunea intre persoane de acelasi sex.

AFRICA DE SUD: in noiembrie 2006, Africa de Sud a devenit primul stat al Africii care a legalizat uniunea intre doua persoane de acelasi sex prin „casatorie” sau „parteneriat civil”. Aceste cupluri pot, de asemenea, sa adopte.

NORVEGIA: o lege din ianuarie 2009 implementeaza egalitatea intre homosexuali si heterosexuali atat in ceea ce priveste casatoria si adoptia, cat si in privinta beneficierii de o asistenta in vederea fertilizarii. Un parteneriat civil exista inca din 1993.

DETALII AICI!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...