Noutati :

Casa Verde, panouri fotovoltaice. Noua sesiune de depuneri de cereri pentru subventie de la stat. AFM n-a reusit inca evaluarea dosarelor din 2019

20 mai, 2022 - 09:23 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
2

Din iunie, se vor putea depune noi cereri pentru subventii la instalarea de panouri fotovoltaice de catre persoanele fizice, anunta presedintele Administratiei Fondului de Mediu. AFM nu a terminat insa nici pana acum verificarea tuturor solicitarilor inaintate in 2019.

Estimez ca undeva în luna iunie va porni programul cu noua metodologie si dupa asta tine de instalatori cât de repede vor reusi sa instaleze panourile pentru fiecare gospodarie in parte. Toare cererile care au fost depuse si vor fi declarate eligibile, AFM la va finanta, chiar daca se va depasi putin bugetul alocat. Noi am mers pe o contractare de 150%, vom finanta absolut toate cererile care vor fi depuse”, a declarat la Antena 3 Laurentiu‑Adrian Neculaescu, presedintele AFM.

In aprilie, AFM sustinea ca pentru sesiunea 2019 a programului din cele 12.156 de sisteme solicitate la decontare, au fost finantate 10.960, iar restul de 1.196 sunt în curs de verificare.

In realitate, AFM nu a finalizat nici evaluarea tuturor dosarelor depuse în 2019, pana la evaluarea celor depuse în 2021 va mai trece ceva vreme, dar noul presedinte al institutiei anunta oamenii ca în iunie se pot înscrie sa depuna noi cereri de finantare pentru a primi subventia, noteaza economica.net. Totusi, desi a promis publicarea unui nou ghid de finantare în 29 aprilie, pe baza caruia sa se finanteze noile cereri, pe pagina AFM nu apare decât cel vechi.

Programul Casa Verde Fotovoltaice presupune acordarea unei subventii de pâna la 20.000 de lei, care sa acopere maximum 90% din costurile de instalare a unui sistem fotovoltaic on-grid de catre persoanele fizice.

Mai multe AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. M-ar bucura daca specialiști- si nu ageamii – ar prezenta estimarile REALE /actuale privind rezervele mondiale si localizarea acestora pe glob in domeniul „semiconductorilor”, Litiului ptr acumulatoarele moderne. Cati ani, …. .
  Se tot vehiculează estimari și consecințe – vezi industria auto – dar nu numai.
  Cred ca „avântul revoluționar de tipul avem planuri mărețe, pe care le vom rezolva … (plenara PC… ) (vezi UE, acum suspendate partial chiar de domniile lor) sunt in bună parte din categoria „lozinci”.
  Vezi și problema „energiei nucleare, rezolvată in D ” prin inchiderea CNE și…. redeschiderea centralelor pe carbune!
  Timișoara: „studii de fezabilitate” pentru o nouă soluție de incalzire a orasuului. Rezolvarea va fi din nou un capitol din cartea „Ce vraji a mai facut si PMT”. Un astfel de studiu – viabil – trebuia sa existe, urmati inclusiv de pașii CUM. Vin planurile PNRR „(scrise ca extemporal la anul II de facultate F.F. ) și noi stam „flămânzi și goi făr-de adăpost …”

 2. Ca la noi, birocratia, spaga si mita au devenit obligatorie.Dai ai nu dai nu ai……..