Noutati :

Casa Regala a Romaniei ia atitudine in scandalul Rosia Montana! Vezi ce spune Principesa Margareta

4 septembrie, 2013 - 06:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Principesa Margareta a transmis un mesaj in care exprima pozitia oficiala a Casei Regale a Romaniei cu privire la controversatul proiect de exploatarea a aurului de la Rosia Montana.

Potrivit comunicatului transmis de Biroul de Presa al Regelui Mihai I, Casa Regala Romaniei isi reafirma pozitia exprimata inca din 2009 prin care sprijina, in orice fel posibil, salvgardarea virtutilor si valorilor de la Rosia Montana.

„Casa Regala a Romaniei, care a fost martora directa a prabusirilor identitare, institutionale si economico-sociale din a doua jumatate a secolului trecut, nu are cum sa fie indiferenta la drumul Rosiei Montana in viitor. Alaturi de Academia Romana, de Bisericile Ortodoxa si Catolica si de societatea civila, Familia noastra va sprijini, in orice fel posibil, salvgardarea si inflorirea virtutilor si valorilor Rosiei Montana, asa cum s-au daltuit ele timp de doua mii de ani”, se arata in comunicatul Casei Regale.

„Virtutile si personalitatea Rosiei Montana isi trag seva din destinul ei aproape unic. Asezarea poseda o traditie bi-milenara, iar uimitoarele sale galerii, pastrate in vreme, vorbesc despre epoca daco-romana, despre cea medievala si despre cea moderna.Dar Rosia Montana are o frumusete naturala si o traditie vie, care salasluiesc deopotriva in armonia naturii si in sufletele si mintile oamenilor care o locuiesc”, a spus Principesa Margareta, potrivit aceluiasi document.

„Multe sunt motivele pentru care Rosia Montana ar trebui sa fie un exemplu de conectare, armonie, prosperitate si un model de dezvoltare europeana din Mileniul III. Din pacate, felul in care tinutul a fost tratat in ultimii patruzeci de ani a atentat serios la prezentul si viitorul lui”, se mai arata in comunicat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...