Noutati :

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis: protocoale terapeutice noi in cazul hepatitei cronice si a cirozei hepatice

22 mai, 2012 - 11:38 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SANATATE
0


TIMISOARA. Potrivit unui ordin al Ministerului Sanatatii care vizeaza prescrierea medicamentelor, atat medicii specialisti, cat si cei de familie din Timis sunt obligati sa urmeze noi protocoale terapeutice.

Medicii vor urma aceste noi protocoale in ceea ce priveste hepatita cronica si ciroza hepatica, care este compensata cu virusul VHC, medicatia adjuvanta terapiei antivirale in hepatitele cronice, precum si indicatiile de tratament in cazul medicamentelor: Gingko Biloba, Erdosteinum si Imunoglobulina normala pentru administrare intravasculara.

CJAS Timis atrage atentia tuturor furnizorilor de servicii medicale cu privire la Ordinul 118/27.04.2012 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, aprobata prin HG nr. 720/2008”, a precizat Oana Rachitan, purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis.

Denumirile comune sunt prevazute in Lista ce cuprinde denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii.

Furnizorii de servicii medicale pot gasi toate informatiile necesare pe site-ul institutiei: www.cjastm.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...