Noutati :

Carusel fara autorizatie, tobogane interzise si alte nereguli in Parcul Copiilor. OPC a amendat Primaria Timisoara!

10 iulie, 2012 - 12:57 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Jocuri fara autorizatie de functionare, tobogane interzise de Uniunea Europeana si multe alte nereguli. Asta au gasit inspectorii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului in Parcul Copiilor, care au si amendat Primaria Timisoara cu 10.000 de lei.

Caruselul din Parcul „Ion Creanga” functioneaza fara autorizatie, reprezentantii Primariei Timisoara abia acum au inceput demersurile sa o obtina de la ISCIR. In plus, unele tobogane din parc sunt din inox, material interzis in Romania pentru acest tip de jucarii, a anuntat viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu.

„Am primit avertisment pentru placutele de informare, intre timp le-am pus pe toate. Avem obligatia de a aviza ISCIR caruselul, in 45 de zile, fara o forma de pedeapsa. Am primit o amenda pentru toboganele de inox. Nu a venit inca procesul verbal, dar am inteles ca e de 10.000 de lei. Pentru o parte din acest tobogane exista propunerea de a fi inlocuite cu unele din plastic, dar cel din turnul mare nu poate fi schimbat. Vom vedea cand ne ajung procesele verbale ce urmeaza sa facem”, a declarat Diaconu.

Potrivit viceprimarului, legislatia romana prevede ca toboganele cu luciu metalic nu se pot folosi pe teritoriul Romaniei.

„Ca atare, culpa revine firmei care le-a montat fara sa le verifice. Oricum, se desfasoara si un control intern, mai amplu”, a completat Dan Diaconu.

Reprezentantii Primariei Timisoara vor sa monteze, in viitor, si un gard care sa separe Parcul Copiilor de Bega, pentru protectia copiilor care se joaca acolo.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fosta conducere a primariei a intocmit un caiet de sarcini si un proiect, dupa care s-a executat lucrarea; ce se prevede in proiect si in caietul de sarcini, tobogane de plastic sau metal? Pentru ca firma care a executat lucrarea, trebuia sa respecte proiectul si caietul de sarcini; le-a respectat sau nu?

  2. Bine, dar la recepție a verificat cineva ce s-a cerut și ce s-a primit? Eu nu o să înțeleg niciodată cum naiba se fac aceste recepții?! după câte se constată totul e făcut de mântuială … și fără responsabilitate. Sigur că ne bucurăm că s-a făcut ceva … dar de ce nu se poate face ceva de calitate?, de ce inspectorii care supraveghează lucrările nu sunt pe teren zilnic, să constate eventualele abateri?, și apoi amenzile nu tot din buzunarul nostru va fi acoperit? și nu din salariul celui care a ignorat legislația? Fir-ar să fie … n-am auzit vreodată să fi fost cineva amendat, tras la răspundere că nu și-a făcut treaba ca lumea. De responsabilitate nici nu mai amintesc, se pare că încă este o utopie la noi.