Cartierul Iosefin, sub reflector! Spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale si elemente de realitate augmentata

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Teatrul studențesc Thespis și Muzeul Național al Banatului, organizează marți, 2 august 2022, de la ora 21:00 în Piața Mocioni din Cartierul Iosefin, un spectacol de teatru, cu utilizarea tehnologiei digitale și elemente de realitate augmentată – Cartierul Iosefin, sub reflector!

Spectacolul face parte din seria de evenimente dedicate programului cultural Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, desfășurate în cadrul proiectului Spotlight Heritage Timișoara 2022, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte, realizat în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului.

Spectacolul de teatru este influențat de utilizarea tehnologiei digitale și a elementelor de realitate augmentată, elemente realizate de echipa proiectului Spotlight Heritage Timișoara, de la Universitatea Politehnica Timișoara, și va pune în evidență patrimoniul cultural din cartierul Iosefin, unde prezentul se va întâlni cu trecutul, într-o manieră atractivă, artistică, dinamică.

Adaptarea dramatică și regia spectacolului este realizată după romanul Valeria dr. Pintea. Un roman familial (autoare: Liana Maria Gomboșiu), Editura Marineasa, Timișoara, 2013, de către Mădălina Ghițescu-Petre – actriță la Teatrul Merlin, regizor asociat la Teatrul Thespis, producția teatrală fiind realizată de Ionel Mărginean – șef lucrări Facultatea de Construcții, și Maria Dombrov, responsabil artistic în proiectele Asociației Culturale Diogene – asistență regie și scenografie, muzica live asigurată de Alexandru Cătălin Timiș , actorii fiind studenți ai Universității Politehnica Timișoara, Valeria – Eliza Cheșa (studentă facultatea de Arhitectură), Tânărul – Cristian Petruș (student doctorand Facultatea de Construcții).

Interpretările artistice și filmele obținute vor fi încărcate pe site-ul web al Spotlight Heritage Timisoara: https://spotlight-timisoara.eu/, respectiv distribuite și promovate prin intermediul tehnologiilor digitale, accesibile oricăror audiențe. 

Platforma Spotlight Heritage Timisoara însumează povești din trecut, structurate ca Repere, Secvențe, Comunitate, având ca obiectiv principal atragerea timișorenilor și a vizitatorilor în această lume în care istoria și patrimoniul sunt actualizate și prezentate prin intermediul tehnologiilor digitale, inclusiv o aplicație mobilă cu realitate augmentată, modalități mai accesibile și mai atractive de a contribui la promovarea valorilor culturale, la conștientizarea cetățenilor, la educarea tinerelor generații, ca păstrători ai acestei moșteniri.

Spotlight Heritage Timișoara / Patrimoniul sub reflectoare este o inițiativă culturală digitală a Universității Politehnica Timișoara realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Banatului, parte a Programului Cultural Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii. Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, Consiliul Județean Timiș.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...