Cartierele din Timisoara in care s-au scumpit cel mai mult apartamentele. Unde sunt locuintele cele mai ieftine?

TIMISOARA. Continua sa creasca preturile la apartamente in Timisoara, iar in unele cartiere de-a dreptul accelerat.

CITESTE SI: Premiera pentru Timisoara: pacientii vor avea dreptul, gratuit, la o a doua opinia medicala legata de un diagnostic. Spitalul Municipal a incheiat un parteneriat cu unul dintre cele mai performante spitale din Turcia 

Potrivit ultimei analize facuta de specialisti, in al doilea trimestru din 2018, pretul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-a majorat cu 2,4%, pana la o valoare de 1.170 de euro pe metru patrat util.

Un avans important, de 5,2%, a avut loc in zona Central – Balcescu – Take Ionescu – Piata Maria, unde asteptarile vanzatorilor au ajuns la 1.260 de euro pe metru patrat util.
In acest rastimp, apartamentele din Circumvalatiunii s-au apreciat cu 4,2%, cele din arealul Bucovina – Simion Barnutiu – Garii – Dorobantilor – Mircea cel Batran cu 3,5%, cele din Girocului – Soarelui – Buziasului cu 2,6%, iar cele din Lipovei – Aradului tot cu 2,6%, noteaza imobiliare.ro.

La polul opus, in zona Braytim pretentiile proprietarilor s-au diminuat cu 1,3% in al doilea trimestru al anului, pana la o valoare de 1.180 de euro pe metru patrat util. Pe de alta parte, cele mai mici cresteri de pret au avut loc in arealul Ultracentral – Medicina – Piata Unirii (1,2%), Torontalului (1,6%), dar si Complex Studentesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia-Stadion (1,9%).

Diferente destul de mici intre cartiere

Este interesant ca, spre deosebire de Bucuresti si Cluj-Napoca, in Timisoara nu exista, practic, zone cu o medie de pret mai mica de 1.000 de euro pe metru patrat pe piata apartamentelor. Aceasta se explica prin diferentele mult mai mici de pret intre diferitele zone ale orasului, piata de aici fiind vizibil mai unitara la acest capitol. In momentul de fata, majoritatea cartierelor analizate se incadreaza intre 1.100 si 1.300 de euro pe metru patrat util; exceptia de la regula o constituie zona Ultracentral – Medicina – Piata Unirii, unde se gasesc, de altfel, cele mai scumpe apartamente, cu o valoare medie de listare de 1.490 de euro pe metru patrat util.

Altfel, intre cartierele cu cele mai scumpe si, respectiv, cu cele mai ieftine apartamente diferenta de pret este relativ redusa: exceptand zona ultracentrala, o locuinta intr-un bloc cu mai multe apartamente se incadreaza intre o medie de pret de 1.130 de euro pe metru patrat util (in Bucovina – Simion Barnutiu – Garii – Dorobantilor – Mircea cel Batran si Sagului – Dambovita – Iosefin – Steaua) si una de 1.260 de euro pe metru patrat util (in Central – Balcescu – Take Ionescu – Piata Maria).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...