Noutati :

Cartierele cu cele mai ieftine apartamente din Timisoara

21 noiembrie, 2019 - 09:52 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ECONOMIC
1

TIMISOARA. Un top al cartierelor din Timisoara, in functie de evolutia preturilor apartamentelor, in al treilea trimestru al anului, a fost intocmit de specialistii in imobiliare, in cea mai recenta analiza a pietei.

CITESTE SI: Haos la Timisoara. Bloc evacuat a doua oara. Oamenii de pe Vaida Voievod, scosi din case dupa cateva ore 

Circumvalatiunii, in topul scumpirilor

Cele mai insemnate scumpiri de locuinte s-au inregistrat in Circumvalatiunii (+3,4%).
Pe urmatoarele locuri in clasament sunt zonele Ultracentral-Medicina-Piata Unirii (+2,9%), Lipovei-Aradului (+2,6%), Central-Balcescu-Take Ionescu-Piata Maria (+2,4%), dar si Complexul Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+2%).

Apartamentele din Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua au cunoscut majorari de preturi, pe de alta parte, cu 1,1% in perioada analizata, iar cele din Braytim si Girocului-Soarelui-Buziasului, cu cate 0,5%.

Singurele cartiere timisorene in care preturile au mai scazut trimestrul trecut sunt Torontalului (-0,2%) si Bucovina-Simion Barnutiu-Garii-Dorobantilor-Mircea cel Batran (-0,4%).

In clasamentul cartierelor timisorene cu cele mai scumpe apartamente, zona Ultracentral-Medicina-Piata Unirii ocupa, in continuare, prima pozitie, cu o medie de pret de 1.540 de euro pe metru patrat util.

Pe urmatorul loc se afla arealul Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (cu 1.310 euro pe metru patrat), urmat de Central-Balcescu-Take Ionescu-Piata Maria (1.300 de euro pe metru patrat), Torontalului (1.280 de euro pe metru patrat) si, respectiv, Circumvalatiunii (1.270 de euro pe metru patrat).

Cele mai ieftine locuinte sunt in Sagului – Dambovita – Iosefin – Steaua

La polul opus, cele mai ieftine apartamente, sustin specialistii, pot fi gasite in Sagului-Dambovita-Iosefin-Steaua, unde pretentiile vanzatorilor ajung, in medie, la 1.180 de euro pe metru patrat.

In Timisoara poate fi observata, in continuare, aceeasi plaja ingusta de variatie a preturilor solicitate, majoritatea zonelor incadrandu-se intre 1.200 si, respectiv, 1.300 de euro pe metru patrat util.

In orice caz, preturile apartamentelor sunt mai ridicate acum in toate cartierele comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Daca ne raportam la un an intreg, si nu doar la trimestru, o crestere de 5,7%, poate fi observata in Ultracentral-Medicina-Piata Unirii, aceasta zona fiind urmata de Lipovei-Aradului (+4,7%), Complex Studentesc-Dacia-Elisabetin-Olimpia-Stadion (+4,4%), Circumvalatiunii (+4,3%), Girocului-Soarelui-Buziasului (+4,3%) si Bucovina-Simion Barnutiu-Garii-Dorobantilor-Mircea cel Batran (tot +4,3%).

Cele mai mici cresteri la 12 luni se constata, pe de alta parte, in Torontalului (+2%) si, respectiv, Braytim (+2,2%).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar oare mai sînt apartamente de vînzare în Timișoara , este foarte posibil sa se fi vîndut toate , ca doar este cerere si românii sînt înstăriți , doar au crescut salariile , pensiile , preturile au scazut etc etc .