Noutati :

Carte citita din mana in mana, in Piata Libertatii din Timisoara. Biblioteca Judeteana a implinit 111 ani!

28 octombrie, 2015 - 07:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. ”Ca un vagabond intr-o flanela rosie” al poetului timisorean Ion Monoran, aceasta a fost cartea citita la microfon, in Piata Libertatii din Timisoara de scriitori, cu ocazia aniversarii a 111 ani ai Bibliotecii Judetene imis „Sorin Titel”.

Fondata in 1904, Biblioteca Judeteana Timis „Sorin Titel” a devenit una dintre cele mai originale si creative biblioteci romanesti, cultivand o viziune care a transformat experimentul in amprenta institutionala. Castigatoare in 2012 si 2013 a distinctiei de cea mai buna biblioteca la Bun de Tipar, Gala Industriei de carte din Romani, B.J.T. a lansat concepte si proiecte care cunosc deja o consacrare nationala.

Evenimentele bibliotecii genereaza documente de arhiva: fotografii, filmari etc., pe cat de inedite, inca pe atat de valoroase dintr-o perspectiva istorica. Astfel, institutia nu doar administreaza, ci si genereaza patrimoniu cultural.

In aceasta saptamana, peste 700 de cititoare si cititori au participat la manifestarile organizate la Sectia la Arte Deliu Petroiu (Bastion Theresia). Programul „Tabere” de studiu – ore experimentale printre carti, lansarile domnilor Vasile Adamescu (Infruntand viata) si Igor Bergler (Biblia pierduta), au atras un public pasionat si numeros.

Totodata, actiunile realizate de B.J.T in scoli, precum si cele derulate in biblioteca in colaborare cu unitatile de invatamant, constituie, deja, o traditie, numarandu-se printre cele mai creative proiecte de promovare a lecturii: Carte cu personalitate (personalitati din afara sferei culturale vorbesc despre cartile care au contribuit la formarea lor), Patura care citeste (picnic urban de lectura), Cartea si locul (carti recomandate in functie de locul adecvat lecturii lor) etc.

Foto: Constantin DumaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...