Noutati :

Carnetele somerilor vor fi vizate prin amprentare. AJOFM a achizitionat un sistem performant!

30 martie, 2012 - 03:06 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Somerii din Timis vor putea sa isi vizeze carnetele de someri doar cu ajutorul amprentei de la deget. Cei care nu vor dori sa-si lase amprenta de la deget in sistem vor putea merge in continuare la inspectori sa le stampileze carnetele.

La nivelul intregii tari, Agentiile de Ocupare a Fortei de Munca dispun de aparatura necesara pentru a folosi noua procedura, aparatura care a fost achizitionata cu ajutorul unui proiect cu fonduri europene, PROSELF.

Somerii vor putea merge la ecranul Info Touch de la sediul AJOFM Timis unde vor fi indrumati inspre monitor. Acolo vor fi afisate locurile de munca vacante. Daca sunt inregistrati in sistem, somerii vor putea adauga informatii personale in baza de date pe baza amprentei. Sistemul va fi disponibil, la Timisoara, din 2 aprilie.

Sistemul reduce din timpul somerului si al inspectorului care nu mai pierde timp sa-i puna viza. Aceste aplicatii au rolul de a descongestiona randurile de la ghisee in sensul ca persoana respectiva poate accesa locurile de munca vacante fara sa mai stea la cozi. De asemenea, angajatorii pot depune rectificative la declaratiile de depunere astfel incat sa usureze munca inspectorilor„, a declarat Liviu Negrut, directorul AJOFM Timis.

Negrut a mai precizat ca prin implementarea proiectului PROSELF, institutia nu va face concedieri de personal, si asa insuficent.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...