Carnetele de munca trebuie predate la ITM pana in 1 decembrie

Angajatorii si angajatii din judetul Timis care au la sediu sau la domiciliu carnetele de munca trebuie sa le depuna la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca Timis (ITM) pana la data de 1 decembrie 2010. Acest lucru este necesar in vederea predarii carnetelor de munca la Casa Judeteana de Pensii Timis pentru a fi supuse scanarii.

Programul cu publicul la ITM Timis este urmatorul: luni, marti si miercuri intre orele 8,30 si 16,30, iar joia de la orele 8,30 la 18,30.

Carnetele de munca vor fi retrase pana la 31 decembrie 2010. Actele in formatul pe care il stim exista din 1976 si servesc drept document oficial prin care orice persoana isi dovedeste vechimea in munca, in functie, meserie sau specialitate. Acest document este necesar in vederea stabilirii pensiei sau a altor drepturi sociale. Desi se vorbeste de eliminarea carnetelor de munca de prin 2003, si inlocuirea lor cu „carnete de munca virtuale”, masura a fost amanata in mod succesiv.

Procedura a inceput in 2006 cand a demarat in tromba actiunea de preluare, din carnetele de munca, a datelor referitoare la perioadele de stagiu realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum si a veniturilor salariale aferente. Cotizatiile realizate ulterior acestei date au fost cuantificate automat la nivel national, nemaitrebuind sa fie justificate de carnetul de munca. Initial, termenul limita de predare a fost 30 noiembrie, amanat apoi pentru 30 noiembrie 2010, intrucat la 1 ianuarie 2011 decretul privind carnetul de munca va fi abrogat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete