Careul de asi al Timisoarei la masa bogatilor. Afla secretul milioanelor de euro!

Traiesc in lux, isi permit cele mai exotice vacante si pot avea aproape  tot ce si-ar dori. Este vorba despre bogatii Timisoarei care figureaza in topul multi-milionarilor romani. Toti sustin ca reteta succesului este garantata de munca si daruirea pe care esti dispus sa le investesti si nu uita de unde au plecat. Fie ca au pornit cu un magazin tip ABC ca sa ajunga dupa nici 20 de ani pe locul opt al topului celor mai bogati romani, fie ca au primit mostenire o afacere pe care mai apoi au transformat-o intr-un imperiu, cei mai avuti timisoreni si-au dezvaluit, in exclusivitate pentru Opinia Timisoarei, placerile ascunse, viata de familie si secretele unei afaceri profitabile.

Cum traiesc timisorenii din topul milionarilor?


Emil Cristescu - de la un magazin ABC, la un imperiu capitalist - 580-640 milioane euro - industrie - productie gaze - imobiliare - turism Emil Cristescu spune ca s-a apucat de prima sa afacere imediat dupa '90  si a  inceput-o alaturi de fratele sau, Marius. La Revolutie, Emil Cristescu era student la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si se vedea mai degraba ca angajat in domeniul cercetarii. “Nu cunosteam notiunea de om de afaceri. Revolutia mi-a deschis noi orizonturi si, impreuna cu fratele meu Marius, am pornit pe un drum pe care nici nu visam atunci, drum care astazi inseamna Bega Grup.  In 1990 am infiintat, impreuna cu fratele meu, primul nostru SRL, un magazin cu “de toate” in zona Complexului Studentesc.  Anii 1993-1997 au insemnat Petrobanat si un lant de 12 benzinarii, iar mai apoi, in 1997 achizitionarea magazinului Bega si modernizarea acestuia. Undeva in aceasta perioada am castigat primul million si a fost vorba de multa munca”,  si-a amintit Emil Cristescu. Criza arde conturile Criza economica nu a ocolit grupul de firme Bega,  iar efectele se simt indirect. “Pe zona de productie, pe parcursul anului trecut ne-am confruntat cu foarte multe falimente ale clientilor sau furnizorilor. De asemenea, in imobiliare s-au simtit efectele crizei. Depasim 10 milioane de euro buget investit in extindere si modernizare in doua proiecte mari in turism pe care nu ne permitem sa le amanam – investitia in modernizarea Hotelului Timisoara si extinderea complexului turistic Arsenal Park Orastie”,  precizeaza Emil Cristescu.  Pentru tinerii care ar dori sa inceapa acum o afacere, dar nu au fonduri substantiale pentru asa ceva, sfatul unuia din cei mai bogati oameni de afaceri din Timisoara este sa caute oportunitati catre zonele insuficient exploatate. Frate, frate, dar branza...? Familia a fost de baza in dezvoltarea afacerilor, Emil Cristescu precizand ca impreuna cu fratele sau Marius  functioneaza intr-un duo perfect. “Marius este intuitiv si speculeaza foarte bine oportunitatile, iar mie imi revine sarcina de a calcula implicatiile”.  In afara de afaceri, pasiunile lui Emil Cristescu  sunt legate de muzica de opera  si de mersul pe bicicleta. Timisoreanul se afla in clasamentele oamenilor bogati  ai Romaniei  inca de cand s-a inceput intocmirea acestor topuri, dar opinia lui Cristescu este ca ar fi trist ca un astfel de instrument sa fie socotit drept un barometru pentru viata sa. “Sunt o persoana foarte cumpatata. Au fost situatii in care am ajutat cu sume consistente persoane sau institutii, in majoritate fiind vorba de actiuni umanitare”, a mai spus Emil Cristescu.
Georgica Cornu - „Nababul asfaltului” si oaza de lux de la Herneacova - 160 milioane euro - constructii - media - comert Pornit in afaceri imediat dupa 1990, dintr-un sediu de firma aflat intr-o garsoniera de pe strada Lev Tolstoi din Timisoara,  mehedinteanul Georgica Cornu a avut o ascensiune fulminanta in mediul economic banatean.  In nici 20 de ani,  a adunat o avere impresionanta, de peste 160 de milioane de euro, cu care, in prezent, se claseaza pe locul 38 in Topul 300 al celor mai bogati romani, intocmit de revista Capital. Tranzactiile cu materiale de constructii si metalurgice, cu care a debutat in afaceri dupa plecarea din functia de sef al Serviciului Aprovizionare din cadrul AEM, au trecut pe planul doi dupa ce, in anul 2000, a achizitionat firma Confort Timisoara.  Imediat a intrat pe piata licitatiilor lucrarilor de anvergura si, astfel, a ajuns sa reabiliteze retelele urbane de termoficare din Drobeta Turnu Severin, Fagaras si alte orase din tara. Afaceri cu statul Treptat, a inceput sa-si depuna candidatura pentru modernizarea si intretinerea strazilor din Timisoara, castigand contracte de zeci de milioane de euro. „Afacerile de anvergura se fac cu banii bancilor, nu cu banii proprii. Are mare dreptate Ion Tiriac, cand sustine acest lucru. Eu am ajuns la un nivel de creditare enorm pentru un om de afaceri, de aproape 100 milioane de euro. Platesc lunar rate si dobanzi bancare de peste un milion de euro. O firma mare nu poate sa functioneze fara credite, iar acum piata e blocata.  In plus, bancile jecmanesc firmele, in loc sa le asigure conditii decente de creditare. Plus ca decontarile cu statul se fac extrem de greu”, spune Georgica Cornu, care raspunde simplu cand este intrebat cum a facut primul milion de dolari.  „Cu multa munca si perseverenta!”. Daca in afacerile profilate pe constructii a cunoscut apogeul fara sa dea „nici o spaga”, dupa cum spune cand este chestionat pe aceasta tema, a esuat partial in tentativa de a investi in presa libera si a deveni unul dintre mogulii Timisoarei. „Am avut incredere in buna-credinta a unor jurnalisti si am fost dezamagit!”, spune Cornu. O alta investitie spre care priveste cu incredere este satucul de vacanta de la Herneacova, unde milioanele de euro deseneaza, deja, o oaza de lux unde timisenii se vor putea relaxa.
Ahmad Jabri Tabrizi - “Regele” caselor de schimb valutar din Timisoara - 40-45 milioane euro - imobiliare - schimb valutar Aflat la mijlocul Topului 300 a celor mai bogati romani, pe pozitia 143, medicul de origine siriana Ahmad Jabri Tabrizi resimte acut criza economica, care aproape ca i-a injumatatit averea. Daca in 2008 se lauda cu un “maruntis” de peste 70 milioane de euro, la ora actuala proprietatile si conturile sale mai valoreaza “doar” in jur de 40 milioane de euro. “Nu ma intrebati cum am facut primul milion, in conditiile in care in SUA, spre exemplu, un milion de dolari se aduna greu, de-a lungul a generatii intregi! A fost o perioada in care am intrat in afacerile cu tigari, cafea, alcool si alte marfuri de import ce se vindeau ca painea calda. Sigur, a fost nevoie de o doza de curaj, dar, in viata, cine nu risca, nu castiga!”, spune Ahmed Jabri Tabrizzi, amintindu-si ca o perioada s-a aflat si in vizorul organelor de urmarire penala. „Doctorul”, in vacante exotice Cu banii castigati din aceste afaceri de nisa, „Doctorul”, cum este cunoscut in viata mondena a Timisoarei, si-a achizitionat spatii comerciale in diferite zone ale orasului, pe care le-a transformat in case de schimb valutar.  In prezent, lantul sau de case de schimb numara nu mai putin de 19 unitati, astfel ca si-a castigat renumele de „rege” al caselor de schimb valutar din Timisoara. „Romania a devenit un stat de drept, cu legi clare, astfel ca, astazi, cred ca este imposibil sa mai aduni din afaceri marunte un milion de euro”, apreciaza milionarul timisorean, evaluand ca actuala criza economica i-a erodat averea cu aproape 40%. In 2008 a dat o lovitura pe piata imobiliara, cu un teren pe care l-a achizitionat cu 100.000 de euro si l-a revandut cu 1,7 milioane de euro.  Recunoaste ca are investiti in imobiliare aproape 8 milioane de euro. Doar in centrul Timisoarei detine 2.500 de metri patrati de spatii comerciale, din care o parte pe strada Alba Iulia, a caror valoare de piata este de peste 15 milioane de euro. Anul trecut a divortat de sotia sa, Silvia, astfel ca timpul liber si-l imparte intre sejururile de lux in zone exotice ca Bahamas, Costa Rica, Republica Dominicana si Jamaica, sportul, practicand regulat tenisul si inotul, si intalnirile cu cei trei copii ai sai...
Ovidiu Sandor - si-a croit drumul spre succesul imobiliarelor de business - 25 milioane euro - textile - imobiliare Mostenitorul fabricii de confectii Moda Tim a reusit sa „isi croaisca” drumul in afaceri, devenind un prolific dezvoltator de imobiliare pentru sectorul business din Banat. A preluat afacerea la 27 de ani, iar acum, la 40 de ani,  a ajuns in topul celor mai bogati oameni din Romania pe locul 239.  Prezenta in clasament il si flateaza pe omul de afaceri, dar,  pe de alta parte,  se simte dezamagit de faptul ca figureaza langa unii dintre bogatii "iliciti" ai Romaniei. “Teoretic, scopul unui astfel de top ar fi sa arate modelele de succes. Din pacate, jumatate dintre cei prezenti in top au ajuns acolo prin metode dubioase si doar o parte prin creativitate, efort si munca. Tinerii care vad astfel de topuri trebuie sa nu fie indusi in eroare de modele false. Ma onoreaza ca sunt in acel top, dar nu ma onoreaza ca ma aflu printre persoane care nu ar trebui sa fie acolo”, a spus Sandor. Viata de familie Timisoreanul a preluat afacerea dupa decesul tatalui sau si, desi Modatim exista si acum, viziunea sa s-a extins in zona imobiliarelor. Fabrica este condusa de sora sa Animona Hutu si are 500 de angajati.  Sandor este un om bogat si din punct de vedere familial: este casatorit cu o profesoara suedeza si are doi copii. A facut liceul de informatica Grigore Moisil si Facultatea de Calculatoare din cadrul Politehnicii Timisoara, insa, inca de cand era student a inceput sa colaboreze pe proiecte de cercetare cu Institutul Regal din Stockholm. Asa si-a cunoscut sotia. Omul de afaceri are o pasiune destul de rara, dar care ii satisface setea de cunoastere. “Sunt colectionar de harti vechi. Este o imbinare interesanta de geografie, istorie si arta. Pe langa asta, imi plac foarte mult calatoriile”, a mai spus antreprenorul. Pe langa investitia in imobiliare si confectii, familia Sandor are o pensiune in localitatea Altringen, pe care o numeste “afacerea de suflet”. Reteta succesului Daca ar ajunge sa o ia acum de la zero, timisoreanul spune ca nu ar alege sa emigreze. Sandor este convins ca Romania le ofera inca celor care vor sa dezvolte afaceri mari, sansa de a castiga bani multi, in timp ce strainatatea este optiunea celor care vor doar un trai decent. “Emigrarea este o solutie, dar nu pentru toata lumea. Cred ca Romania ofera in continuare mai multe oportunitati, dar daca vrei sa fii angajat cu un trai decent, se poate sa ai sanse mai mari emigrand. Ca om de afaceri e greu sa emigrezi.  Acolo toate nisele sunt acoperite, sunt jucatori foarte mari”, explica Sandor.

Traiesc in lux, isi permit cele mai exotice vacante si pot avea aproape  tot ce si-ar dori. Este vorba despre bogatii Timisoarei care figureaza in topul multi-milionarilor romani. Toti sustin ca reteta succesului este garantata de munca si daruirea pe care esti dispus sa le investesti si nu uita de unde au plecat.

Fie ca au pornit cu un magazin tip ABC ca sa ajunga dupa nici 20 de ani pe locul opt al topului celor mai bogati romani, fie ca au primit mostenire o afacere pe care mai apoi au transformat-o intr-un imperiu, cei mai avuti timisoreni si-au dezvaluit, in exclusivitate pentru Opinia Timisoarei, placerile ascunse, viata de familie si secretele unei afaceri profitabile.

Cum traiesc timisorenii din topul milionarilor?Emil Cristescu – de la un magazin ABC, la un imperiu capitalist – 580-640 milioane euro

– industrie
– productie gaze
– imobiliare
– turism

Emil Cristescu spune ca s-a apucat de prima sa afacere imediat dupa ’90  si a  inceput-o alaturi de fratele sau, Marius. La Revolutie, Emil Cristescu era student la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si se vedea mai degraba ca angajat in domeniul cercetarii. “Nu cunosteam notiunea de om de afaceri. Revolutia mi-a deschis noi orizonturi si, impreuna cu fratele meu Marius, am pornit pe un drum pe care nici nu visam atunci, drum care astazi inseamna Bega Grup.  In 1990 am infiintat, impreuna cu fratele meu, primul nostru SRL, un magazin cu “de toate” in zona Complexului Studentesc.  Anii 1993-1997 au insemnat Petrobanat si un lant de 12 benzinarii, iar mai apoi, in 1997 achizitionarea magazinului Bega si modernizarea acestuia. Undeva in aceasta perioada am castigat primul million si a fost vorba de multa munca”,  si-a amintit Emil Cristescu.

Criza arde conturile

Criza economica nu a ocolit grupul de firme Bega,  iar efectele se simt indirect. “Pe zona de productie, pe parcursul anului trecut ne-am confruntat cu foarte multe falimente ale clientilor sau furnizorilor. De asemenea, in imobiliare s-au simtit efectele crizei. Depasim 10 milioane de euro buget investit in extindere si modernizare in doua proiecte mari in turism pe care nu ne permitem sa le amanam – investitia in modernizarea Hotelului Timisoara si extinderea complexului turistic Arsenal Park Orastie”,  precizeaza Emil Cristescu.  Pentru tinerii care ar dori sa inceapa acum o afacere, dar nu au fonduri substantiale pentru asa ceva, sfatul unuia din cei mai bogati oameni de afaceri din Timisoara este sa caute oportunitati catre zonele insuficient exploatate.

Frate, frate, dar branza…?

Familia a fost de baza in dezvoltarea afacerilor, Emil Cristescu precizand ca impreuna cu fratele sau Marius  functioneaza intr-un duo perfect. “Marius este intuitiv si speculeaza foarte bine oportunitatile, iar mie imi revine sarcina de a calcula implicatiile”.  In afara de afaceri, pasiunile lui Emil Cristescu  sunt legate de muzica de opera  si de mersul pe bicicleta. Timisoreanul se afla in clasamentele oamenilor bogati  ai Romaniei  inca de cand s-a inceput intocmirea acestor topuri, dar opinia lui Cristescu este ca ar fi trist ca un astfel de instrument sa fie socotit drept un barometru pentru viata sa. “Sunt o persoana foarte cumpatata. Au fost situatii in care am ajutat cu sume consistente persoane sau institutii, in majoritate fiind vorba de actiuni umanitare”, a mai spus Emil Cristescu.


Georgica Cornu – „Nababul asfaltului” si oaza de lux de la Herneacova – 160 milioane euro

– constructii
– media
– comert

Pornit in afaceri imediat dupa 1990, dintr-un sediu de firma aflat intr-o garsoniera de pe strada Lev Tolstoi din Timisoara,  mehedinteanul Georgica Cornu a avut o ascensiune fulminanta in mediul economic banatean.  In nici 20 de ani,  a adunat o avere impresionanta, de peste 160 de milioane de euro, cu care, in prezent, se claseaza pe locul 38 in Topul 300 al celor mai bogati romani, intocmit de revista Capital. Tranzactiile cu materiale de constructii si metalurgice, cu care a debutat in afaceri dupa plecarea din functia de sef al Serviciului Aprovizionare din cadrul AEM, au trecut pe planul doi dupa ce, in anul 2000, a achizitionat firma Confort Timisoara.  Imediat a intrat pe piata licitatiilor lucrarilor de anvergura si, astfel, a ajuns sa reabiliteze retelele urbane de termoficare din Drobeta Turnu Severin, Fagaras si alte orase din tara.

Afaceri cu statul

Treptat, a inceput sa-si depuna candidatura pentru modernizarea si intretinerea strazilor din Timisoara, castigand contracte de zeci de milioane de euro.

„Afacerile de anvergura se fac cu banii bancilor, nu cu banii proprii. Are mare dreptate Ion Tiriac, cand sustine acest lucru. Eu am ajuns la un nivel de creditare enorm pentru un om de afaceri, de aproape 100 milioane de euro. Platesc lunar rate si dobanzi bancare de peste un milion de euro. O firma mare nu poate sa functioneze fara credite, iar acum piata e blocata.  In plus, bancile jecmanesc firmele, in loc sa le asigure conditii decente de creditare. Plus ca decontarile cu statul se fac extrem de greu”, spune Georgica Cornu, care raspunde simplu cand este intrebat cum a facut primul milion de dolari.  „Cu multa munca si perseverenta!”.

Daca in afacerile profilate pe constructii a cunoscut apogeul fara sa dea „nici o spaga”, dupa cum spune cand este chestionat pe aceasta tema, a esuat partial in tentativa de a investi in presa libera si a deveni unul dintre mogulii Timisoarei. „Am avut incredere in buna-credinta a unor jurnalisti si am fost dezamagit!”, spune Cornu.

O alta investitie spre care priveste cu incredere este satucul de vacanta de la Herneacova, unde milioanele de euro deseneaza, deja, o oaza de lux unde timisenii se vor putea relaxa.


Ahmad Jabri Tabrizi – “Regele” caselor de schimb valutar din Timisoara – 40-45 milioane euro

– imobiliare
– schimb valutar

Aflat la mijlocul Topului 300 a celor mai bogati romani, pe pozitia 143, medicul de origine siriana Ahmad Jabri Tabrizi resimte acut criza economica, care aproape ca i-a injumatatit averea. Daca in 2008 se lauda cu un “maruntis” de peste 70 milioane de euro, la ora actuala proprietatile si conturile sale mai valoreaza “doar” in jur de 40 milioane de euro. “Nu ma intrebati cum am facut primul milion, in conditiile in care in SUA, spre exemplu, un milion de dolari se aduna greu, de-a lungul a generatii intregi! A fost o perioada in care am intrat in afacerile cu tigari, cafea, alcool si alte marfuri de import ce se vindeau ca painea calda. Sigur, a fost nevoie de o doza de curaj, dar, in viata, cine nu risca, nu castiga!”, spune Ahmed Jabri Tabrizzi, amintindu-si ca o perioada s-a aflat si in vizorul organelor de urmarire penala.

„Doctorul”, in vacante exotice


Cu banii castigati din aceste afaceri de nisa, „Doctorul”, cum este cunoscut in viata mondena a Timisoarei, si-a achizitionat spatii comerciale in diferite zone ale orasului, pe care le-a transformat in case de schimb valutar.  In prezent, lantul sau de case de schimb numara nu mai putin de 19 unitati, astfel ca si-a castigat renumele de „rege” al caselor de schimb valutar din Timisoara.

„Romania a devenit un stat de drept, cu legi clare, astfel ca, astazi, cred ca este imposibil sa mai aduni din afaceri marunte un milion de euro”, apreciaza milionarul timisorean, evaluand ca actuala criza economica i-a erodat averea cu aproape 40%.

In 2008 a dat o lovitura pe piata imobiliara, cu un teren pe care l-a achizitionat cu 100.000 de euro si l-a revandut cu 1,7 milioane de euro.  Recunoaste ca are investiti in imobiliare aproape 8 milioane de euro. Doar in centrul Timisoarei detine 2.500 de metri patrati de spatii comerciale, din care o parte pe strada Alba Iulia, a caror valoare de piata este de peste 15 milioane de euro. Anul trecut a divortat de sotia sa, Silvia, astfel ca timpul liber si-l imparte intre sejururile de lux in zone exotice ca Bahamas, Costa Rica, Republica Dominicana si Jamaica, sportul, practicand regulat tenisul si inotul, si intalnirile cu cei trei copii ai sai…


Ovidiu Sandor – si-a croit drumul spre succesul imobiliarelor de business – 25 milioane euro

– textile
– imobiliare

Mostenitorul fabricii de confectii Moda Tim a reusit sa „isi croaisca” drumul in afaceri, devenind un prolific dezvoltator de imobiliare pentru sectorul business din Banat. A preluat afacerea la 27 de ani, iar acum, la 40 de ani,  a ajuns in topul celor mai bogati oameni din Romania pe locul 239.  Prezenta in clasament il si flateaza pe omul de afaceri, dar,  pe de alta parte,  se simte dezamagit de faptul ca figureaza langa unii dintre bogatii „iliciti” ai Romaniei. “Teoretic, scopul unui astfel de top ar fi sa arate modelele de succes. Din pacate, jumatate dintre cei prezenti in top au ajuns acolo prin metode dubioase si doar o parte prin creativitate, efort si munca. Tinerii care vad astfel de topuri trebuie sa nu fie indusi in eroare de modele false. Ma onoreaza ca sunt in acel top, dar nu ma onoreaza ca ma aflu printre persoane care nu ar trebui sa fie acolo”, a spus Sandor.

Viata de familie

Timisoreanul a preluat afacerea dupa decesul tatalui sau si, desi Modatim exista si acum, viziunea sa s-a extins in zona imobiliarelor. Fabrica este condusa de sora sa Animona Hutu si are 500 de angajati.  Sandor este un om bogat si din punct de vedere familial: este casatorit cu o profesoara suedeza si are doi copii. A facut liceul de informatica Grigore Moisil si Facultatea de Calculatoare din cadrul Politehnicii Timisoara, insa, inca de cand era student a inceput sa colaboreze pe proiecte de cercetare cu Institutul Regal din Stockholm. Asa si-a cunoscut sotia.
Omul de afaceri are o pasiune destul de rara, dar care ii satisface setea de cunoastere. “Sunt colectionar de harti vechi. Este o imbinare interesanta de geografie, istorie si arta. Pe langa asta, imi plac foarte mult calatoriile”, a mai spus antreprenorul. Pe langa investitia in imobiliare si confectii, familia Sandor are o pensiune in localitatea Altringen, pe care o numeste “afacerea de suflet”.

Reteta succesului

Daca ar ajunge sa o ia acum de la zero, timisoreanul spune ca nu ar alege sa emigreze. Sandor este convins ca Romania le ofera inca celor care vor sa dezvolte afaceri mari, sansa de a castiga bani multi, in timp ce strainatatea este optiunea celor care vor doar un trai decent.

“Emigrarea este o solutie, dar nu pentru toata lumea. Cred ca Romania ofera in continuare mai multe oportunitati, dar daca vrei sa fii angajat cu un trai decent, se poate sa ai sanse mai mari emigrand. Ca om de afaceri e greu sa emigrezi.  Acolo toate nisele sunt acoperite, sunt jucatori foarte mari”, explica Sandor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. p### mea de bogatani… eu nu am bani de incalzire…

  2. @ Ghita: Pai munceste ceva!

  3. trebuia sa scrieti ca sunt hotii timiosarei… la ora actuala nu poti sa faci atatia bani in Romania lucrand onest

  4. Am citit in ziar articolul despre „careul de bogati” Cornu, Cristescu, Sandor si Tabrizi. Mai sunt si alti Timisoreni foarte bogati si foare influenti. Ei traiesc printre noi. Poate ca ar trebui ca cineva sa-i „mobilizeze” pentru a lua atitudine si a „trage un semnal de alarma” la nivel inalt in privinta jafului politic si obliterare a Banatului practicata de talharii din structurile administratiei centrale. Ma gandesc la „comasarea” CFR Marfa la craiova, Aeroportul Traian Vuia la arad, s.a.m.d. Si mai sunt in Banat oameni potenti (in fiecare judet banatean). Ce trebuie sa se intample pentru ca acesti oameni sa se opuna deciziilor ABERANTE luate la bucuresti in privinta administrarii regiunii noastre. Cred ca presa locala ar trebui sa-i contacteze si sa le sublinieze ca averile lor sunt facute si cu ajutorul nostru. Bineinteles ca pastrand proportiile. Dar totusi ei au facut bani prin NOI. Sunt convins ca si Tender si Josef Goschy, Nicolae Mann, Nicolae Petrov, Dunca Romeo, Maria Grapini, Darius Jumanca, Zoltan Kovacs si altii din celelalte judete banatene ar fi bucurosi sa „traga macazul” spre Banat. Astia sunt in topul Forbes pentru cei mai bogati 500 de romani. Acum au ocazia sa dovedeasca empatie pentru cei din imediata lor vecinaatate. Astept sa vad reactiile lor in presa.

  5. Sa fim seriosi vorba aia sa nu intrebe nimeni cum au facut primul milion de dolari! Si oricum nu intreaba nimeni.Partea proasta e ca primii au cumparat firme mari de la statul roman pe nimic si nu au continuat absolut nici o activitate iar industria romaneasca a intrat sub nivelul marii. Chiar unele erau afaceri profitabile in care se putea investi si care totusi ar fi adus si locuri de munca pentru timisoreni si nu numai; doar s-au extins pana la jumatatea tarii si le-au inchis pe toate aproape. Zecii de mii de someri au dat societatii……oameni dati afara peste noapte. Le trebuiau terenurile de dedesupt…cu care n-au facut mare lucru. Despre al doilea ce sa mai spun….licitatii garla….si nimeni altcineva nu are absolut nici o sansa sa castige….Oricum pana nu cade coruptia (si asta n-o sa fie prea curand) astia „potentii” enumerati mai sus inca mai au de unde fura. De fapt nici unul dintre ei nu doarme linistit ca nu se stie cine ii bate la usa; pana la urma cei mai castigati suntem noi:-))Nici nu ne trebuie mai mult. Sanatate!!!!