Noutati :

Care mai sunt preturile de transfer si tranzactiile intra-grup? Afla dintr-un nou seminar organizat de CCIAT

10 noiembrie, 2015 - 04:17 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in parteneriat cu Grant Thornton Romania, organizeaza in data de 19 noiembrie 2015, de la ora 10, un nou seminar, cu tema: Preturile de transfer si alte implicatii ale tranzactiilor intra-group

Seminarul propune abordarea unei teme foarte actuale, cea a preturilor de transfer – preturile la care se tranzactioneaza bunuri si servicii intre companii ale aceluiasi grup de firme, cu accent pe cerintele legislatiei actuale, practica autoritatilor fiscale in verificarea preturilor de transfer, tendinte si evolutii la nivel mondial si noutati legislative aplicabile din ianuarie 2016.

Seminarul va raspunde unor intrebari esentiale precum:
– Ce reprezinta preturile de transfer? Sunt ele o sursa de risc pentru afacerea firmei dinRomania, membra a unui grup de firme? Daca da, cat de important este acest risc, comparativcu alte riscuri cu care se confrunta societatea?
– Cine este obligat sa intocmeasca dosarul preturilor de transfer, ce anume contine acestasi cand trebuie el pregatit?
– Care este procedura in cazul unui control fiscal pe preturi de transfer si la ce anume trebuiesa avem grija pe parcursul procedurii?
– Care sunt tendintele la nivel mondial privind documentarea preturilor de transfer, in contextulluptei impotriva erodarii bazei de impunere si a mutarii profiturilor (BEPS)?
– Cum se modifica prevederile privind preturile de transfer din 2016, conform noului Cod Fiscal si a noului Cod de Procedura Fiscala? Devine obligatorie intocmirea anuala a dosaruluide preturi de transfer?

Seminarul este sustinut de Nadia Oanea, director executiv al Grant Thornton Tax si coordonatorul practicii de consultanta fiscala a Grant Thornton Romania si Moldova. Are o experienta de 16 ani infiscalitate, iar in primii 8 a activat ca inspector de control fiscal in cadrul ANAF. Urmatorii 8 ani a facut inconsultanta fiscala. Este acreditata ca si trainer pentru adulti, activand in cadrul unor evenimente deprestigiu in domeniul fiscal si contabil, precum Forumul Anual Tax EU. In decembrie 2014, a obtinut premiul pentru cea mai mare nota in examenul de preturi de transfer al calificarii ADIT.

Grant Thornton International Ltd. este una dintre cele mai importante retele de firme independente care ofera servicii de audit, contabilitate si consultanta financiara si fiscala, la nivel mondial. Misiunea firmei este de a ajuta organizatiile dinamice sa-si descopere potentialul de crestere, oferind consiliere semnificativa si de viitor (http://www.grant-thornton.ro).

Iata programul evenimentului:

9:30 – 10:00 Primirea participantilor
10:00 – 10:15 Scurta prezentare a companiei Grant Thornton Romania
10:15 – 11:45 Cerinte legale privind dosarul preturilor de transfer; inspectia fiscala privind preturile de transfer
11:45 – 12:00 Pauza de masa
12:00 – 13:30 Tendinte la novel mondial privind preturile de transfer; modificari alelegislatiei privind preturile de transfer din 2016
13:30 – 14:00 Sesiune de intrebari si raspunsuri

Relatii suplimentare se pot obtine la tel. 0256 499 211, 0256 490 771, e-mail: [email protected], dna Laura Barbu –consultant cameral.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...