Care este cel mai consumat drog in judetul Timis? Iata rezultatele unui studiu!

TIMIS. Conform ultimului studiu realizat de Agentia Nationala Antidrog, ”General Population Survey”, pe baza analizei datelor colectate, s-au observat la nivelul Regiunii Vest, pe judetul Timis, mai multe aspecte ingrijoratoare referitor la consumul de droguri ilicite.

Majoritatea respondentilor din aceasta regiune, care au declarat ca au consumat cel putin o data in viata un tip de drog, in proportie de 30,8 %, au varsta cuprinsa intre 15-24 ani si locuiesc in mediul urban – 92,0%.

La nivelul judetului Timis, consumul de-a lungul vietii in functie de tipul drogului consumat inregistreaza urmatoarele valori: canabis – 2,9%, SNPP – 2,1%, ketamina – 0,6%, amfetamine – 0,6%, cocaina/ crack – 0,4%, ecstasy – 0,4%, GHB – 0,2%, LSD – 0,4%, ciuperci halucinogene – 0,4% si heroina– 0,3%. Consum recent se inregistreaza pentru canabis – cu o prevalenta de 0,9%, ketamina – 0,4%, SNPP si ciuperci halucinogene – cu cate 0,2%, in timp ce, consum actual se constata doar pentru canabis, cu o prevalenta de 0,2%, scrie redesteptarea.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...