Noutati :

Care este cea mai mare teama a romanilor? Sa nu ramana fara bani!

5 ianuarie, 2011 - 10:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

Cea mai mare teama a romanilor in 2010 a fost legata de bani. Sa nu care cumva sa se inglodeze in datorii. Cel putin asta rezulta dintr-un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie. O alta frica este legata de locul de munca: multi s-au simtit nesiguri de postul lor.

Niciun ban de la banca, nici de la familie sau prieteni si in niciun caz de la camatari. Asa au gindit peste 90% din romani. Criza i-a determinat pe cei mai multi dintre noi sa amine eventualele investitii si sa evite imprumutarea banilor.

2010 a fost si anul in care teama pierderii serviciului a fost mai mare decit frica de boala sau reducerea veniturilor.

Pe piata fortei de munca 2011 vine cu speranta si exista din nou tentatia muncii in strainatate. Mai mult de jumatate dintre tineri se vad lucrind peste granite, iar dintre acestia cei mai multi sint barbati. Daca ar fi sa aruncam o privire pe regiuni observam ca ardelenii sint cei mai tentati de un job peste mari si tari.

Observam si ca 80% din rromi isi doresc sa plece din Romania, iar maghiarii par si ei hotariti in proportie de peste 60% sa cistige bani in alta parte. In plus, procentul romanilor care vor sa lucreze in strainatate este si el mai mare decit anul trecut.

Datele sint cuprinse intr-un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie in luna decembrie pe un esantion de 1.287 de persoane cu o marja de eroare de 2,7%.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. banc ontopic: ce face romanul cind nu mai are bani? schimba 100 de euro…