Care au fost ultimele cuvinte ale Elenei Ceausescu? Ce le-a spus militarilor din plutonul de executie?

Dupa pronuntarea sentintei de condamnare la moarte, pe 25 decembrie 1989, sotii Nicolae si Elena Ceausescu au fost preluati de cativa soldati care le-au legat mainile la spate si i-au dus spre locul unde aveau sa fie executati.

Elena Ceausescu a strigat atunci catre tinerii militari sa-i dea drumul, ca i-a crescut ca o mama

“Ce e asta? Ce vrei sa faci cu asta? Nu admit, nu puneti mana pe noi, nu ne legati, nu ne jigniti, nu ne legati, nu e voie sa ne legati! Va e frica de popor. Nu ne rupeti mainile, ma, copii. E rusine! V-am crescut ca o mama, dati-mi drumul la maini, imi rupeti mana, dati-mi drumul, aoleo, mai, baiatule, ma!”, a spus Elena Ceausescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. si raspunsul soldatului se pare ca a fost (citat aproximativ): „Care mama? Care le-a ucis pe mamele noastre?”

  2. Rodica are dreptate. Problema pusa in articol imi pare cretina ! Mai bine se ancheta cate mame au murit fara ajutor medical, pentru ca nu au fost de acord sa-l toarne pe cel care a intrerupt sarcina. Sau cati au murit in porumb, langa frontiera. Sarmana Ceauseasca ?

  3. Din păcate istoria se repetă.
    Din1990 se întâmplă același fapt, doar mai elegant.Vechi și noi politruci au grijă de noi, doar sunt uni mai vechi alți urmași lor .