Noutati :

Cardul european de asigurat il primiti gratuit acasa. Conditiile in care se elibereaza, reamintite de Casa de Asigurari Timis

1 august, 2018 - 12:56 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SANATATE
4

TIMISOARA. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis le reaminteste asiguratilor ca pot beneficia gratuit de cardul european de asigurat.

CITESTE SI: Inapoi la stralucirea de odinioara. Inca o cladire isi dezvaluie frumusetea dupa renovare, la Timisoara. Povestea casei unei familii burgheze de acum un secol 

Pentru ca o persoana sa beneficieze de cardul european de asigurat este nevoie, in primul rand, ca persoana care solicita acest document sa aiba calitatea de asigurat. Daca aceasta conditie este indeplinita, se completeaza o cerere tip, cu datele de identificare si adresa la care se doreste primirea cardului, la care se anexeaza o copie dupa buletin/cartea de identitate. In cazul copiilor care nu au 14 ani, parintii trebuie sa ataseze si o copie dupa certifcatul de nastere”, a declarat directorul CJAS Timis, Victor Dumitrascu.

In primele sapte luni ale acestui an, au fost eliberate 11.481 de carduri europene de asigurat, comparativ cu anul 2017 cand s-au solicitat, pentru aceeasi perioada 11.284 de astfel de carduri.

Cardul europen de asigurat confera dreptul titularului de a beneficia de asistenta medicala devenita necesara, in cursul unei sederi temporare, intr-un stat membru al Uniunii Europene.
Cardul are o valabilitate de 12 luni de la data eliberarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Totusi nu am inteles doua lucruri:
  – daca cardul este „international” datele ar trebui inscriptionate ca si CI-urile si in l. engleza.
  – daca sunt asigurat in RO, am card de sanatate de RO valabil, atunci dece cardul din RO nu are valabilitate internationala?
  Alti bani, alti actori, …

 2. Cardul fara poza detinatorului nu este valabil in strainatate!

  • Activarea cardului in strainatate este sustinuta de cardul de Identitate, cu poza.

 3. O sa primim tricoaie cu poza, cardul va fi valabil in strainatate………….