Noutati :

Cardul de sanatate va fi obligatoriu de la 1 aprilie. Iata in ce conditii

26 ianuarie, 2015 - 06:18 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Un proiect de hotarare de Guvern stabileste ca incepand cu data de 1 aprilie 2015 utilizarea utilizarea cardului de sanatate sa devina obligatorie, stabilind totodata conditiile in care se va face trecerea la noul sistem electronic. Astfel, potrivit proiectului, in perioada 1 februarie – 31 martie, cardul va putea fi utilizat in paralel cu adeverintele si trimiterile actuale.

Totodata, proiectul de act normativ prevede ca serviciile medicale pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala se acorda in conditiile actelor normative in vigoare. Pe cip-ul cardului national se inregistreaza si pot fi accesate datele pe care le-a acceptat asiguratul.

Pentru situatiile in care persoanelor asigurate in varsta de peste 18 ani nu li s-a emis cardul national, acestia fac dovada calitatii de asigurat pe baza documentelor in vigoare, respectiv verificarea in sistemul asigurarilor, pe site-ul casei de care apartine, pana la data la care asiguratul intra in posesia cardului, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data emiterii acestuia.

Mai multe detalii pe realitatea.netInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...