Noutati :

Cardul de sanatate, obligatoriu de luna viitoare! Ce fac cei care nu l-au primit, in Timis?

25 august, 2015 - 02:09 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Din 1 septembrie, CARDUL NATIONAL DE SANATATE devine obligatoriu. Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis au anuntat ca fiecare asigurat care a primit deja cardul de sanatate nu va mai putea merge la doctor fara el, chiar de saptamana viitoare.

Pe de alta parte, timisenii care inca nu au primit cardul, vor putea merge la medic si fara adeverintele care le atesta calitatea de asigurat.

” Cardul national de sanatate va fi obligatoriu doar pentru cei care il detin. Persoanele care nu au intrat in posesia cardului de sanatate se pot adresa furnizorilor de servicii medicale fara adeverintele de asigurat„, a declarat Mariana Radulescu, director Relatii Contractuale din cadrul CJAS Timis.

Cei care nu au primit cardurile de la medicii de familie pot afla de pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate daca acestea au fost emise. Aici trebuie sa caute, in baza codului unic de inregistrare, daca documentul a fost sau nu tiparit.

„Daca a fost emis si nu au intrat in posesia lor, oamenii trebuie sa faca toate demersurile pentru a-l identifica. Poate sa fie la Casa de Asigurari de Sanatate sau la medicul de familie”, a completat Mariana Radulescu.

In judetul Timis, pana in acest moment au fost emise peste 536 000 de carduri nationale de sanatate, din care aproximativ 10% nu au fost inca ridicate. Insa, au fost si timiseni care dupa ce si-au ridicat cardul de sanatate au ales sa il returneze, din considerente religioase. Iar pentru acestia, reprezentantii CJAS emit, o data la trei luni, adeverintele care le atesta calitatea de asigurati.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...