Noutati :

Cardul de sanatate nu mai este obligatoriu in stare de urgenta, se prelungesc trimiterile, medicii de familie vor putea consulta pacientii de la distanta

30 martie, 2020 - 09:09 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul a luat noi decizii, dupa sedinta de luni dupa-amiaza, care vor fi puse in aplicare pe perioada starii de urgenta.

CITESTE SI: Cand se ia coronavirusul din aer? Explicatia unui medic expert in virusuri 

Printre hotararile luate dupa sedinta de executiv se afla si una care stipuleaza ca medicii de familie le vor putea trimite pacientilor retetele pe mail sau prin alte mijloace electronice si ii vor putea consulta prin telefon sau online, iar pacientii vor putea merge cu retetele la farmacie, fara sa mai stea la cozi la cabinetul medicului. De asemenea, obligativitatea utilizarii cardului national de sanatate se suspenda pe perioada starii de urgenta.

De asemenea, Guvernul a decis prelungirea valabilitatii biletelor de trimitere cu 90 de zile.

Iata lista deciziilor luate in sedinta de Guvern.

Nu va fi necesara folosirea cardului de sanatate pe perioada starii de urgenta.

Toate persoanele aflate pe teritoriul României beneficiaza de serviciile medicale legate de COVID-19, indiferent de calitatea de asigurat sau nu.

Pentru pacientii simptomatici, se reglemenetaza acordarea consultatiilor la distanta. Posibilitatea este extinsa si pentru celelate categorii de pacienti. Consultatii la distanta pot fi acordate de catre medicii de familie si medicii din ambulatoriul de specialitate, cu încadrarea în numarul maxim de 8 consultatii pe ora.

Se prelungeste termenul de valabilitate al biletelor de trimitere cu 90 de zile.

Documentele de decontare se pot transmite electronic sau prin alte persoane.

Pentru bolnavii cu boli cronice nu este necesara o reevaluare pentru reînnoirea scrisorii medicale pe perioada starii de urgenta.

Creste numarul de posturi de la DSP-uri cu 1000.

Structura serviciilor de ambulanta se suplimentaza cu 1000 de posturi.

Pentru perioada starii de urgenta recomandarea este ca angajarile sa fie cu prioritate prin detasari sau pe perioada determinata„, scrie stiripesurse.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...