Noutati :

Caravana de filme documentare docuArt ajunge si la Timisoara, in primavara. Afla programul!

10 februarie, 2014 - 03:40 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Motive de bucurie pentru cinefilii din Timisoara. Caravana de filme documentare docuArt ajunge si in capitala Banatului, in aceasta primavara. Caravana va trece prin 5 orase din tara.

docuArt reprezinta, de fapt, o prelungire a festivalului de film documentar romanesc ce a avut deja primele 2 editii in Bucuresti. In martie-aprilie porneste in turneu prin tara.

„Brasov, Sibiu, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara sunt orasele in care vor fi proiectate filmele documentare castigatoare in anii precedenti la Bucuresti DocuArt Fest, dar si ale unor creatii invitate, precum <<Aici adica… acolo>> in regia Laurei Capatana Juller”, spune Daniela Apostol, project manager Docuart.

La Timisoara, caravana ajunge in 12 aprilie. Intrarea este libera. Iata programul!

„Stremt 89”, regia Anda Puscas si Dragos Dulea, castigator al trofeului Docuart Fest.

„In umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, castigator al premiului pentru cel mai bun film documentar studentesc.

„Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, castigator al premiului pentru cea mai buna regie, sectiunea documentar studentesc.

„Dupa FEL si CHIP”, regia Paula Onet, castigatoare a premiului pentru cea mai buna imagine, sectiunea documentar studentesc.

„Aici adica… Acolo”, prezentat in cadrul Bucuresti Docuart Fest in afara programului competional, in regia Laurei Capatana Juller. Un film despre o problema globala vazuta la microscop. Proiectia documentarului va fi urmata de o masa rotunda, interactiva cu publicul, la care vor participa o parte dintre membrii echipei.

„Exploratorul”, regia Titus Muntean si Xantus Gabor. Filmul urmareste firul vietii lui Emil Racovita, fondator al unei noi stiinte, biospeologia si al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Productie cu rol de document. Proiectia documentarului va fi urmata de o masa rotunda cu publicul, la care vor participa o parte dintre membrii echipei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...