Carantina de noapte anti COVID intr-o localitate din Timis. Revin si declaratiile pe propria raspundere

TIMISOARA. In comuna Denta din judetul Timis a crescut foarte mult rata de infectare cu COVID-19 ajungand la 4,68 la mie, astfel ca in aceasta localitate au fost impuse noi restrictii care intra in vigoare chiar de sambata. Acestea sunt menite sa stavileasca raspandirea coronavirusului.

CITESTE SI: Am depasit 1500 de noi imbolnaviri cu COVID pe zi, in Romania. 33 de oameni au murit in ultimele ore

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a constatat ca in localitatea Denta rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori.

In localitatile Giulvaz, Bucovat, Jebel si Criciova rata de infectare e mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 4/1000 de locuitori.

In localitatile Darova si Secas rata de infectare e mai mare de 2/1000 locuitori si mai mica de 3/1000 locuitori. La fel la Gavojdia, Dudestii Noi si Ciacova.

Masurile adoptate se vor aplica incepand de maine, 04.09.2021.

Principalele masuri aplicate la Denta unde rata de infectare este de peste 4 la mie, sunt:

– Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20:00 – 5:00, cu urmatoarele exceptii:
a)deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b)deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
c)deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
d)deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

– Operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sunt obligati sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea, in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 5,00-18,00. În intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfasura activitatea de livrare la domiciliu.

– Se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness.

Aceste masuri sunt suplimentare fata de cele care se aplica la depasirea incidentei de 3/1000 de locuitori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Luati de aci, sclavilor! La ora 8 vara , marsh in casa.

  2. A crescut numărul de bolnavi de la 5 la 7. Hai sa detasam 100 de polițiști și jandarmi sa păzească carantinatii.

  3. Majoritatea lumii inca crede ca Noua Oranduire Mondiala e teorie conspirationista… Vor sa distruga Europa si America pt planurile lor destopiene… IREAL…

  4. Europa oricum o vor distruge prin aducerea hoardelor de musulmani, un plan sionist f bine gandit,au si declarat ca vor ramane singura rasa pura,iar noi restul,goimii adica,vom fi sclavii lor.Noua ordine mondiala este pregatita pt liderul pe care-l asteapta ,fiindca pe adevaratul Mesia L-au spanzurat pe lemn stramosii lor.,,pe Mine nu M-ati primit,insa pe acela care va veni in numele sau il veti primi..,, Pe acela-l pregatesc sionistii,iar rabinii deja spun ca ar fi il lume si ,,lucreaza,,.

  5. Si care-i problema? ce vitele le lasi sa circule de capu lor? nu. atunci oile de ce sa circule de capu lor?