Noutati :

Captura uriasa de COCAINA, in valoare de 6 milioane de euro. O parte din droguri aveau sa intre in Romania prin portul Constanta

16 ianuarie, 2013 - 12:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism  – Structura Centrala, impreuna cu ofiterii  de politie judiciara din cadrul D.C.C.O. – Serviciul Antidrog, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat  transfrontalier, constituit din cetateni columbieni, romani, bulgari si italieni, specializat in traficul international de droguri de mare risc – cocaina.

Gruparea reprezenta una dintre cele mai active si ermetice retele de traficanti de droguri din Europa, cu membri extrem de violenti, care, sub coordonarea liderilor – inculpatii Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, 48 de ani si Radoslav Georgiev Atanasov, 42 de ani, au organizat transporturi de cocaina, de ordinul sutelor de kilograme,  pe relatia America de Sud  – Europa de Vest.

Drogurile erau transportate cu iahturi,  transbordate pe vase de transport marfuri, preluate de pe aceste vase cu barci de mare viteza si descarcate in porturi de interes pentru gruparea infractionala.

Inculpatii au intentionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, sa fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca ruta alternativa Romania – portul Constanta.

in acest context, in cursul lunii aprilie 2012, procurorii D.I.I.C.O.T. au procedat la capturarea cantitatii de aproximativ 50 kilograme cocaina, puritate 93%, introduse de catre membrii gruparii pe teritoriul Romaniei, in scopul comercializarii.

Valoarea drogurilor este de 6 milioane Euro.

in prezent, inculpatii se afla in stare de detinere pe teritoriul Italiei, pentru savarsirea aceluiasi gen de infractiuni.

Suportul tehnic si informativ al operatiunii  a fost asigurat de catre DOS si SRI.

Procurorii D.I.I.C.O.T.  au cooperat  in interesul solutionarii cauzei cu  ofiterii DEA, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti.

Pe parcursul cercetarilor, procurorii D.I.I.C.O.T.  au cooperat si cu Directia Generala de Informatii a Armatei, din cadrul Ministerului Apararii Nationale precum si cu autoritatile judiciare partenere din Grecia, Bulgaria si Italia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...