Capitala industriei ospitalitatii se muta la Buzias. Cea mai prestigioasa scoala in domeniu va pregati ospatari, barmani si receptioneri de top

O adevarata academie a ospitalitatii isi deschide portile la Buzias, lucru ce va avea un puternic impact in dezvoltarea turismului in zona.

Este vorba despre École hôtelière de Lausanne (EHL), cea mai prestigioasa institutie de invatamant in domeniul ospitalitatii la nivel mondial, care a intrat intr-un parteneriat cu Primaria Buzias si Consiliul Judetean Timis.

Proiectul presupune organizarea unor cursuri de inalt nivel, unde vor fi pregatiti specialisti in industria ospitalitatii, dupa programe educationale desfasurate sub licenta École hôtelière de Lausanne (EHL). Aceasa institutie promoveaza un invatamantul vocational, bazat pe filosofia sistemului elvetian de educatie duala, adica o imbinare a notiunilor teoretice cu transpunerea acestora in practica la locul de munca.

La Buzias vor fi pregatiti ospatari, barmani, receptioneri, dar se vor organiza si cursuri de fitness, sustinute de instructori specializati. Primaria Buzias va asigura locatiile necesare, pentru moment la liceu si la Clubul Copiilor, urmand ca activitatea sa fie extinsa si la internat.
In formarea viitorilor specialisti se vor implica si hotelurile din zona, ele completand componenta practica necesara acestei academii a ospitalitatii.

Ne bucuram foarte mult ca putem sa dezvoltam acest proiect, care inseamna enorm nu doar pentru comunitatea din Buzias, ci pentru o mare parte a turismului din zona de vest, mai ales in contextul proiectului Timisoara-Capitala Europeana a Culturii 2023. Avem nevoie de specialisti in acest domeniu al ospitalitatii, iar faptul ca ei sunt formati dupa programe educationale de la cel mai inalt nivel mondial ne face sa fim si mai increzatori”, a declarat Sorin Munteanu , primarul orasului Buzias.

Academia ohma din orasul Buzias va fi al patrulea campus licentiat EHL deschis de grupul educational winsedswiss (World Institute of Service Education) in Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Io spune:

    Vezi, asta-i nasoleala cu postacii USR. N-au citit nici mersul trenurilor in viata lor, sunt praf pamant de flori la capitolul lecturi suplimentare (ca nah, cand senatorul fara de scoala al USR Trifan citeste numa cand spala vasele:))) doamne ca si acum mor de ras cand imi aduc aminte de declaratia imberbului… Si cum nu ti-a placut sa citesti, e de inteles cum bietul de tine pricepi exclusiv sensurile de baza ale celor 50 de cuvinte pe care le manuiesti in limba romana…De metafore, ce sa mai vorbim. N-am crezut in viata mea ca o sa pun stampila pe asemenea analfabeti. Du-te, prostanule, si mai deschide dracului o carte, ca n-ai sa-ti dezvolti vocabularul din postari cretine pentru USR!

  2. Io spune:

    Cum ziceam, praf si pulbere la limba romana, postac ingramadit ce esti. Mai semnalizezi si a doua oara, ca sa te umpli de penibil. Da un google, ca poate de asta esti in stare, si vezi cum se scrie inainte sa sugi strimfii la idolii tai de la USR care-s la fel ca tine, pamant de flori. Analfabetii ca tine ar trebui interzisi pe net…