Noutati :

Cantec, joc si voie buna la Timisoara! Cine vine la festivalul care aduna laolalta toate etniile din Banat?

24 mai, 2016 - 11:38 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Diversitatea multiculturala a Banatului a facut mereu din aceste meleaguri un spatiu de referinta in care oameni din cele mai felurite etnii au trait intotdeauna in pace si intelegere.

Si ce dovada mai frumoasa poate fi decat punerea lor laolalta intr-un festival devenit deja emblematic pentru Banat?

Astfel, se pregateste cea de-a XVI-a editie a acestui eveniment care va avea loc la Timisoara, in 29 mai, incepand cu ora 15.00.

Toata lumea este asteptata la Muzeul Satului Banatean la Festivalul Etniilor din acest an.

Formatiile reprezentand toate minoritatile Banatului vor porni in alai, iar apoi vor oferi un spectacol de zile mari chiar in decorul traditional al Banatului multietnic: Fanfara din Recas, Ansamblul de Copii si Tineri al Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis, “Huţulii din Banat” (reprezentanţii ucrainenilor din Banat), cu solistii vocali Nicolae si Nicoleta Hriu, Ansamblul “Vanghilizmo” din localitatea Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta (Uniunea Aromanilor din Romania) si Victor Enache, Corul “Shalom” al Comunitaţii Evreilor din Romania, Ansamblul “Moldavska Cholubicka” din Moldova Noua (Uniunea Culturala a Cehilor din Banat), Ansamblul “Brest” din Brestea (Uniunea Bulgara din Banat), Ansamblul “Butkos” din Dumbravita (Uniunea Maghiarilor), Ansamblul “Edelweiss” din Deta (Forumul German al Tineretului Banatean), Ansamblul “Kruna” din Sanmartinu Sarbesc (Uniunea Sarbilor din Romania).

Festivalul este organizat de Centrul de Cultura al Judetului Timis, iar echipa care se ocupa de eveniment e una de oameni inimosi: Liliana Laichici, Codruta Magurean, Remus Valungan si Florin Cipu

Intrarea este libera.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...