Cantareti de muzica populara de top si spuma ansamblurilor folclorice din Romania vin la Timisoara!

TIMISOARA.  Timisoara devine pentru doua zile capitala culturii romanesti traditionale! In capitala Banatului si-au dat intalnire cinci dintre cele mai apreciate ansambluri folclorice din Romania: „Cindrelul – Junii Sibiului”, „Maria Tanase” din Craiova,  „Muresul” din Targu Mures, „Timisul” si „Banatul” din Timisoara. Acestora li se alatura solisti de marca, iar impreuna ii vor incanta pe iubitorii de muzica populara si dansuri traditionale din Banat in 7 si 8 octombrie, de la orele 18.30, in Sala „Capitol” a Filarmonicii din Timisoara.

In prima seara ii veti putea admira pe cei de la Ansamblul Profesionist „Banatul”, cu trei invitati de varf: Tiberiu Ceia, Elena Jurjescu Todi si Luca Novac, apoi pe membrii Ansamblului Profesionist „Muresul”, cu solistii: Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad si Maria Santean Paghiura.

Vor fi acolo si mesagerii Olteniei, Ansamblul Profesionist „Maria Tanase” din Craiova, cu solistii: Maria Ionescu Capitanescu, Constantin Enceanu, Marius Magureanu, Lavinia Barsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Sisu, Cristi Banateanu, Ciri Mayer si Liviu Dica.

Miercuri seara, de la aceeasi ora (18,30), invitat special este Ansamblul „Timisul”, cu solistii: Carmen Popovici Dumbrava, Dumitru Teleaga si Dumitru Stoicanescu. Urmeaza profesionistii de la Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului”, cu solistii: Alina Bica, Adrian Neamtu, Daniel Rosalim, Razvan Nastanescu, Codruta Rodean, Paul Ananie, Gabriel Dumitru, Nicu Mita si Andreea Haisam. Finalul apartine gazdelor, Ansamblul Profesionist „Banatul” din Timisoara, cu solistii sai: Mihaela Petrovici, Ramona Vita, Adrian Stanca, Stana Stepanescu, Bogdan Toma si Ciprian Pop.

Va fi o adevarata gala a folclorului curat, nepoluat, in organizarea Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis si a Consiliului Judetean Timis.
Intrarea se face pe baza de invitatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vreau si eu o invitatie….