Noutati :

Candidatii la un post de conducere in Agronomia timisoreana trebuie sa n-aiba rude in universitate, potrivit regulamentului de concurs al USAMVB

21 decembrie, 2011 - 12:02 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Candidatii la un fotoliu de decan la USAMVB Timisoara nu pot concura daca au rude care lucreaza in universitate, potrivit regulamentului adoptat de senatul universitatii zilele trecute.

Senatul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara a stabilit ca persoanele care au rude in cadrul universitatii nu pot sa candideze pentru functia de decan sau orice alta functie de conducere in cadrul USAB.

Acest lucru a fost trecut in regulamentul de concurs pentru alegerile care se apropie cu pasi repezi la institutia timisoreana, desi Legea Educatiei prevede ca ocuparea posturilor vacante este interzisa ”de catre soti, afini si rude pana la gradul al III-lea inclusiv a functiilor prin care unul sau una se afla fata de celalalt sau cealalta intr-o pozitie de conducere, control, autoritate sau evaluare institutionala directa la orice nivel in aceeasi universitate” (art. 295). Adica in cadrul aceluiasi departament sau facultati, nu si la intreg nivelul universitatii.

Noua Lege a Educatiei lupta impotriva nepotismului. Nu poti sa fii sef al unui departament daca sotul sau sotia lucreaza in cadrul acestuia”, spune Alexandru Moisuc, rectorul USAB Timisoara, care adauga faptul ca persoanele candidate pentru functia de decan sau sef de departament trebuie sa se supuna regulamentului unversitatii.

Iata ce spune lgea educatiei in aceasta privinta!

Art. 295. — (1) Metodologia-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor vacante va fi stabilita prin hotarare a Guvernului, initiata de Ministerul Educatiei, Cercetarii,
Tineretului si Sportului, la propunerea CNATDCU.

(2) Metodologia va stabili, pentru fiecare titlu sau functie didactica, cerintele minime pentru prezentarea la concurs, cu referire la standardele minimale stabilite conform art. 219
alin. (1) lit. a), modul de organizare si de desfasurare a concursului, de solutionare a contestatiilor, conflictele de interese si incompatibilitatile, in vederea asigurarii calitatii, a respectarii eticii universitare si a legislatiei in vigoare.

(3) Universitatile au obligatia sa respecte aceasta metodologie si sa publice toate posturile scoase la concurs, insotite de programa aferenta concursului, cu cel putin doua luni inainte de concurs. Publicarea posturilor scoase la concurs se face cel putin pe site-ul web propriu si pe un site web specializat, administrat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

(4) Dupa intrarea in vigoare a prezentei legi se interzice ocuparea concomitenta de catre soti, afini si rude pana la gradul al III-lea inclusiv a functiilor prin care unul sau una se afla fata de celalalt sau cealalta intr-o pozitie de conducere, control, autoritate sau evaluare institutionala directa la orice nivel in aceeasi universitate.

(5) incalcarea prevederilor alin. (3) si (4) duce la invalidarea concursului si la penalizarea celor vinovati pe baza metodologiei-cadru prevazute la alin. (1).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...