Cand vor demara lucrarile la pasajul subteran care va lega doua cartiere din Timisoara

TIMISOARA. Modernizarea infrastructurii rutiere din nordul Timisoarei ar putea continua in 2018, cu un proiect ambitios, care isi propune sa lege doua cartiere printr-un pasaj subteran.

CITESTE SI: Se fac angajari la Spitalul Judetean Timisoara. Sunt zeci de posturi. Iata ce se cauta 

Proiectul a fost anuntat de primarul Nicolae Robu inca de la sfarsitul lunii mai a anului trecut, insa la acea vreme era doar la stadiul de plan sau de gand SF al primarului. A venit insa toamna si lucrurile s-au mai schimbat, iar pasajul subteran care va uni cartierele Lipovei si Circumvalatiunii a prins ceva contur. Bucata cea mai importanta va fi executata de investitorul Iulius Grup, insa are si Primaria partea ei de lucrare.

Am discutat cu reprezentantii Iulius Mall asupra a ceea ce pretindem de la ei pentru realizarea acelui pasaj in Piata Consiliul Europei. De la sensul giratoriu nou de pe Bd. Antenei se va intra pe domeniul Openville si se va merge in subteran. Tunelul va fi facut de catre Iulius Mall. La iesirea din tunel se va merge relativ putin la suprafata spre Piata Consiliul Europei si acolo investitorul ne va preda SF si PT cu Detalii de Executie pentru pasajul subteran care va duce pana pe Circumvalatiunii, la iesirea inspre Torontalului. Nu putem sa-l facem cu doua ramuri, una pe Circumvalatiunii si una pe Torontalului, ca ar fi fost ideal sa-l facem in Y. Dar nu putem, va avea doar iesire pe Circumvalatiunii si va fi oricum de un folos extraordinar”, explica recent primarul Nicolae Robu.

Tunelul pentru acest pasaj subteran va fi facut de investitorul privat care dezvolta Openville, iar intrarile si iesirile vor fi amenajate de Primarie. Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic sunt intocmite si platite de investitotii privati si vor fi donate municipalitatii, iar in primavara ar putea intra in licitatie pentru executie. In toamna ar putea porni lucrarile.

CITESTE SI: Veste buna de pe piata imobiliara. S-au mai temperat preturile la apartamente in Timisoara. Lunile in care s-au ieftinit locuintele 

Acest proiect vine in completarea lucrarilor care au fost facute in ultimii ani in apropierea viitorului pasaj. A fost modernizat si largit bulevardul Antenei si a fost amenajat un sens giratoriu. In partea de nord, strada Lazarescu a fost si ea largita si reasfaltata, iar cea care trece pe langa parcarea Iulius Mall si se intersecteaza cu Lazarescu a fost si ea refacuta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. hor spune:

  O realizare de mare succes ale primatului Robu. Bine ca nu il va face primaria ca ar dura nspe ani de munca in forta tot a primatului Robu.

 2. Razvan spune:

  Respect Iulius Grup pentru acest pasaj.

 3. Geta Bioenergeta spune:

  Toata lumea este in extaz in legatura cu realizarea acestiui pasaj care „va lega intre ele 2 cartiere”. Va fi un pasaj care va incerca sa decongestioneze enormul ambuteiaj care se va creea de 2 ori pe zi, dimineata la 9 si seara la ora 17, cand cca. 10.000 de masini apartinand celor care vor presta in caldirile de birouri vor intra si sau vor iesi din zona aceasta.