Noutati :

Cand vor avea loc simularile pentru examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala 2013 in Timis? Vezi programul stabilit de Inspectoratul Scolar!

29 ianuarie, 2013 - 11:22 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Aproape 7.000 de tineri din Timis care se afla in ultima clasa de liceu sunt asteptati sa participe la simularea Bacalaureatului, programata in luna martie. Iata cand au loc probele, pe discipline!

Simularea Bacalaureatului din acest an va avea loc in Timis in luna martie. Testarea va avea loc pe parcursul intregii luni, astfel:
11 martie, ora 9 – simulare la limba si literatura romana
12 martie, ora 9 – simulare la limba materna
18 martie, ora 9 – simulare la matematica, pentru elevii care au aceasta disciplina in programa de examen
18 martie, ora 9, simulare la istorie, pentru elevii care au aceasta disciplina in programa de examen
25 martie, ora 9, simulare la urmatoarele discipline, la alegere, in functie de specializarea la care sunt inscrisi elevii: biologie, chimie, fizica, informatica, geografie, stiinte socio-umane.

Tinerii care n-au promovat examenul national in 2012, nu pot participa la simulare, spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis.

Subiectele sunt elaborate la nivel de judet. Conditiile de desfasurare a simularii sunt identice cu cele de la examenul de Bacalaureat din vara, adica vor fi instalate camere video in fiecare sala pentru ca rezultatele sa fie cat mai aproape de realitate”, explica inspectorul scolar general din Timis, Cornel Petroman.

Evaluarea Nationala


ISJ Timis a stabilit si calendarul simularii pentru Evaluarea Nationala. Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor sustine prima proba in 11 martie, de la ora 9 – limba si literatura romana.
In 12 martie va avea loc proba de limba materna, iar in 18 martie – proba de matematica.

Conditiile de la simulare sunt identice cu cele de la examen.

La Evaluarea Nationala sunt astepati aproape 5.500 de elevi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. USL=PDL GUVERNUL ROMANIEI =FMI