Noutati :

Cand va fi gata noua cladire de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara?

29 decembrie, 2014 - 07:47 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Dupa multe amanari si chiar controverse pe tema fondurilor pentru realizarea lui, noul corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara prinde contur. Noua cladire, cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati va gazdui mai multe sectii ale spitalului, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.


Termenul pentru inaugurarea noului corp de cladire este primavara lui 2016, dar directorul Spitalului de Copii spera ca lucrarile la constructia propriu zisa sa fie finalizate inca de anul viitor.

„Sper sa reusim finalizarea cladirii, macar in rosu. Totul depinde de bani. Firma care lucreaza este serioasa, am vazut ca vin si in weekend sa lucreze, in ianuarie vremea poate fi prielnica lucrarilor. Front de lucru au acum cat cuprinde, cu siguranta vom avea bani de la Primarie, asteptam si de la minister ….” spune Ovidiu Adam, directorul Spitalului de Copii din Timisoara.

Noul corp de cladire la avea demisol, parter si sase etaje si va costa aproape 40 de milioane de lei. Constructia a fost demarata in mai 2014. Lucrarile la noul corp de cladire nu afecteaza bunul mers al lucrurilor in spital, iar in final sapte sectii vor fi mutate aici.

Primarul Timisoarei Nicolae Robu tocmai a anuntat astazi ca cei 5 milioane de lei alocati de Guvern au intrat in cont.

In sfarsit, Guvernul a virat in contul Primariei Timisoara suma de 5 milioane lei, aprobata de la inceputul anului prin Legea bugetului pe 2014, pt. Noul Corp al Spitalului de Copii. Evident, faptul nu poate decat sa ne bucure.

Cer, insa, in continuare, Guvernului, sa includa Noul Corp al Spitalului de Copii din Timisoara in planul national de investitii si sa comunice suma totala cu care se angajeaza sa participe la realizarea lui, respectiv esalonarea respectivei sume pe ani bugetari, pt a ne permite sa facem si noi acelasi lucru cu cota parte ce ne va reveni prin diferenta. Reamintim ca valoarea totala a investitiei este de cca 100 milioane lei!

Pentru 2015, ne asteptam din partea Guvernului, pt obiectivul in discutie, la cel putin 20 milioane lei„, a anuntat primarul Nicolae Robu pe contul sau de Facebook in dimineata zilei de 30 decembrie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...