Noutati :

Cand va avea judetul Timis o strategie pentru turism si ce obiective vor fi promovate?

1 martie, 2015 - 02:07 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: TURISM
1

TIMIS. Un prim pas pentru promovarea turismului in judetul Timis este realizarea unei strategii turistice. Deocamdata totul este la stadiul de idee, insa la Consiliul Judetean se fac demersurile necesare pentru o astfel de strategie.

Vicepresedintele CJT, Calin Dobra care este si presedintele Asociatiei pentru promovarea turismului in Timis spune ca va fi angajata o firma specializata pentru a realiza aceasta strategie.

Este un prim pas in ceea ce inseamna stabilirea unei strategii in turism pentru judetul Timis. Bineinteles ca realizarea unei strategii turistice in Timis necesita o echipa de profesionisti. Vom reusi si, sper, din fondurile Asociatiei, sa angajam, in temeiul legii, o astfel de firma specializata pentru realizarea unei strategii de turism, pentru a duce la bun sfarsit ceea ce vrem sa incepem si a ne stabili clar niste directii de dezvoltare turistica pentru judetul Timis”, a declarat Calin Dobra.

Cat costa realizarea acestei strategii si din ce bani se va face? Dobra spune ca se va baza in primul rand pe mediul privat, apoi pe autoritati.

Speram sa atragem banii necesari. Speram ca mediul privat sa ne fie alaturi, speram sa fie alaturi de noi in continuare si prin toate cotizatiile pe care le strangem din mediul public, din mediul privat, sa avem banii pentru a realiza aceasta strategie turistica”, a mai spus Dobra.

Vicepresedintele CJT spera ca acest proiect sa fi finalizat la sfarsitul anului si tot atunci sa inceapa si promovarea efectiva a obiectivelor turistice din Timis.

Trebuie sa incepem promovarea cu statiunea balneoclimaterica Buzias care are categoria aceasta de statiune de interes national turistic, dar care, din pacate, a fost lasata foarte mult de izbeliste si sper ca si cu sprijinul domnului primar sa o reinviem. Ceea ce presupune Lacul Surduc, Baile Calacea, turismul ecumenic din Tara Fagetului, tuismul cultural din zona Sannicolaului Mare si sa nu uitam turismul de business si turismul de agrement din Timisoara. Chiar daca Timisoara nu este membru al acestei Asociatii, eu sunt convins ca va intra pentru ca noi suntem si sustinatori a ceea ce inseamna castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana in 2021 pentru Timisoara si toti trebuie sa facem acest efort impreuna”, a mai spus Dobra.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ”Pentru timisenii care vin la Lacul Surduc pot sa spun ca în vara acestui an 2015 vom incepe lucrarile de canalizare in zona lacului, deci o portiune va fi afectata. Asta inseamna ca va fi greu sa ajunga la zona lacului. Este vorba de o portiune de aproape un kilometru de drum care va fi afectat.” ( Sami Lupulescu, primarul localității Fardea pe raza careia se afla Lacul Surduc.)
    Cum ar veni, Turismul lui Pește al Asociatiei pentru promovarea turismului in Timis…