Cand se opreste caldura la Timisoara? Caloriferele duduie, afara sunt peste 20 de grade

TIMISOARA. Desi primavara s-a instalat deja la Timisoara, timisorenii vor mai plati caldura pana la sfarsitul lunii aprilie. Motivul? Societatea de termoficare Colterm este obligata sa furnizeze caldura pana la finele lunii.

Majoritatea contractelor semnate de Colterm si de asociatiile de proprietari din Timisoara spun ca „sezonul de incalzire este stabilit in perioada 1 octombrie – 30 aprilie a fiecarui an”. In contracte scrie foarte clar ca temperatura medie trebuie sa fie de peste 10 grade Celsius, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, vreme de 3 zile consecutive.

„Pe timpul zilei, adaptam temperaturile din calorifere cu cele de afara. Nu furnizam energie termica la capacitate maxima. Timisorenii au posibilitatea sa controleze singuri consumul si, prin urmare, facturile. Cand temperaturile de afara sunt ridicate, pot fi inchise robinetele vanelor de bransament din subsolurile blocurilor, acestea putand fi redeschise seara”, ne-a declarat Ofelia Herghelegiu, purtator de cuvant al societatii de termoficare.

Saptamana aceasta, temperaturile depasesc 20 de grade la Timisoara. Noaptea se inregistreaza insa putin sub 0 grade, iar saptamana viitoare se anunta putin peste 10 grade pe timpul zilei. Mare parte din timisoreni, cei care nu au repartitoare instalate pe calorifere, deschid ferestrele pentru ca in apartamente este prea cald. Asociatiile de proprietari pot opri insa caldura din subsolurile blocurilor, ceea ce recomanda si reprezentantii Colterm. In anii trecuti, chiar si primarul Nicolae Robu ii indemna pe timisoreni sa-si inchida caloriferele daca vor sa plateasca mai putin la intretinere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.