Noutati :

Cand se intorc terasele in Piata Unirii? Primii care si-au facut bagajele sunt arheologii. Ce-au lasat in urma! FOTO

4 septembrie, 2014 - 03:35 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Lucrarile la centrul istoric al Timisoarei merg struna, crede primarul Nicolae Robu. In Piata Unirii este gata si descarcarea arheologica, insa mai e nevoie de un aviz pentru continuarea lucrarilor pe anumite sectoare, sustin reprezentantii Primariei Timisoara. Mai avem insa de asteptat pana sa bem o cafea in cea mai frumoasa piata din Timisoara.

„In Piata Unirii s-a incheiat cercetarea arheologica, asteptam raportul de cercetare, care va fi transmis Comisiei Nationale de Arheologie pentru aprobare, acesta urmand sa elibereze un aviz favorabil sau, dupa caz, Certificat de descarcare arheologica. Se lucreaza in continuare pe anumite sectoare”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Se lucreaza de zor in anumite zone, dupa cum se poate vedea si in imaginile alaturate. Potrivit reprezentantilor Directiei de Dezvoltare, exista zone in Piata Unirii in care a fost finalizata descarcarea arheologica, iar arheologii au permis constructorului sa continue lucrarile, dar exista si zone unde nu se poate lucra, asteptandu-se un aviz de la Directia Judeteana de Monumente, care vine abia dupa aprobarea data de Comisia Nationala de Arheologie.

Primarul Nicolae Robu spunea, zilele trecute, ca mai multe strazi incluse in proiectul de reabilitare vor deveni pietonale pana la venirea iernii, in conditiile in care muncitorii vor termina operatiunea de pavare inceputa deja.

Cat despre Piata Unirii, lucrurile sunt clare, abia in primavara va fi gata. „Piata Libertatii este ok, Lucian Blaga va fi ok, Mercy este in regula, se va intra masiv la pavare, cat se va putea face pana la venirea iernii. Cu certitudine Piata Libertatii va fi gata, strazile Fara Nume si Praporgescu, Piata Tarcului si am o anumita rezerva in privinta Pietei Sf. Gheorghe, pentru ca acolo mai e de lucru, mai trebuie facute consolidari si inca mai sunt discutii cu arheologii. De asemenea, Lucian Blaga si cred ca si Vasile Alecsandri, deci foarte mult. Marile strazi vor fi gata. Ramane ca areal mai extins Piata Unirii, care va fi facuta abia in primavara”, declara Nicolae Robu.

Aceasta va fi pavata cu aceeasi piatra cubica scoasa la inceputul lucrarilor de detinutii Penitenciarului Timisoara. Pavajul va fi completat cu piatra luata de pe alte strazi din oras. Masinile nu vor mai putea intra pe langa Piata Unirii, proiectul prevazand si desfiintarea trotuarelor si asezarea pietrei cubice din cladire in cladire. Totodata, pentru Unirii va fi cumparat si mobilier urban nou. Odata ce vor fi gata lucrarile, vor reveni si terasele.

CITESTE SI: Reabilitarea zonei Cetate: ce strazi din centrul istoric vor fi pietonale pana in iarna si care raman in santier? Cand va fi gata Piata Unirii?Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Iata un motiv pentru reconsiderarea reabilitarii+extinderii (futuriste) a fostei cazarmi Viena.

  2. Acum sa te tii….incepe bolovaniada !Marea opera romaneasca cu bolovani pe care nu se va putea circula fara ati rupe tocurile de la pantofi,daca nu si scrintirea vreunui picior !Vad ca nu s-a renuntat,cineva o sa sughita mereu de-acum inainte …!!!