Noutati :

Cand se deschide cea mai lunga pista de biciclete din Romania, care porneste de la Timisoara, si ce surprize se pregatesc?

18 martie, 2015 - 11:46 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Este vorba despre 37 de kilometri de pista de biciclete, aflata pe digul Begai si care leaga localitatea Sanmihaiu Roman de granita cu tara vecina, Serbia. Este cea mai lunga pista de biciclete din tara si se afla la doar 8 kilometri de Timisoara.

Pista are o latime de doi metri, are 8 refugii laterale pentru biciclisti, dotate cu cos de gunoi si loc pentru parcarea bicicletelor, dar si numeroase bariere pentru oprirea traficului masinilor pe dig, avand in vedere ca acesta este interzis.

Lansarea pistei de cicloturism va avea loc in data de 25 martie, atunci cand va avea loc un concurs de biciclete organizat in dreptul ecluzei de la Sanmihaiu Roman.

Incepând cu ora 12.00 va avea loc o scurta prezentare a istoriei lucrarilor hidrotehnice din zona si un concurs de ”slow-bike” intre locuitorii din comuna Sanmihaiu Roman si partenerii de proiect, pe trei categorii de varsta: adolescenti, adulti si seniori.

Tot din acest loc, cei interesati vor putea imprumuta biciclete pentru a se deplasa pe pista nou-inaugurata si care parcurge traseul pana la intrarea in Serbia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. S-ar bucura de mai mult succes o pista de biciclete pe digul Begai, dar in sens invers, de la Timisoara pana la Remetea Mare (si chiar mai dparte). De la Remetea Mare, biciclistii ar avea optiuni spre Parcul dendrologic de la Bazos (spre sud) sau spre Ianova cu al ei lac si baraj, de la care nu mai e departe pana la Herneacova (spre nord) . S-ar putea face un circuit care sa includa Timsoara – Remetea Mare – pe dig, Bazos – Prc Dendrologic, apoi, de la Bazos la Recas, Herneacova, lacul -baraj Ianova, apoi localitatea Ianova, Remetea Mare si inapoi Remetea – Mare, pe dig pana la Timisoara. Peisajul e mult mai pitoresc si mai variat. Timisoara – Serbia e de o monotonie care va face ca incetul cu incetul elanul biciclistilor sa se estompeze. Cine merge o data, nu are tendinta de a mai merge pe Timisoara – Serbia. In schimb circuitul Timisoara-Bazos, Herneacova, Ianova, sau in sens invesrs , e mult mai spectaculos si susceptibil de variatii. Asa ca ar trebui avut in vedere. Practic, investitia e mult mai mica. Se cere pista pe dig Timisoara- Remetea Mare. Ce e asa de greu? Aaa! Era sa uit. Se poate fura mai putin.