Noutati :

Cand scade birocratia in Primarie? Deocamdata ni se mai cere o hartie: Desfasurator stradal pentru eliberarea certificatelor de urbanism. Angajatii Primariei Timisoara vor face cursuri de arhitectura

16 octombrie, 2012 - 02:55 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Timisorenii care au nevoie de certificate de urbanism pentru a construi un imobil au nevoie de o poza de context la dosar si, mai nou,  de un… desfasurator stradal. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, desfasuratorul stradal reprezinta o imagine cu strada pe care se doreste a se ridica o constructie, in care sa fie inserat si desenul constructiei ce se va face.

Daca pana acum aveau nevoie doar de poza de context si alte documente pentru certificatul de urbanism, de la 1 decembrie, cei care doresc sa construiasca in Timisoara au nevoie si de acest  desfasurator stradal.

„Desfasuratorul stradal reprezinta o imagine realizata cu tehnologia actuala a ansamblului stradal, a unui tronson semnificativ din strada, in care trebuie sa fie pusa o imagine a constructiei pe care cetateanul doreste sa o realizeze. Este o imagine anticipativa, sa vedem cum va arata acel tronson stradal dupa ce se va realiza acea constructie. Poate fi un desen a ceea ce se vrea sa se faca. Va fi o fotografie pe calculator in care se va insera un desen cu ceea ce urmeaza sa se faca”, au precizat reprezentantii Primariei Timisoara.

Reprezentantii Primariei Timisoara vor sa evite situatiile in care se construiesc blocuri intre case sau invers. Angajatii Directiei de Urbanism lucreaza acum la detalii pentru noua procedura de acordare a certificatelor de urbanism.

Angajatii Directiei de Urbanism, la cursuri de perfectionare

Totodata, toti angajatii Directiei de Urbanism vor incepe in perioada urmatoare mai multe cursuri de perfectionare. Sunt aproximativ 40 de angajati, din care doar 3 sunt arhitecti si au studii de arhitectura si urbanism. Restul sunt fie ingineri, fie functionari publici, au precizat reprezentantii Primariei.

Cursurile vor fi predate de profesori ai Facultatii de Arhitectura a Universitatii Politehnica din Timisoara si vor fi platite cu bani din bugetul local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...