Cand prieteniile dainuie dincolo de moarte si se muta-n cantec, la Timisoara. La un an de cand Adi Bărar a plecat in legenda, s-a nascut ‘Bă, rar așa prieten…’, din inimi ce vor bate pentru muzica pana la capat. Video

TIMISOARA. Exact in urma cu un an, pe 8 martie, pleca intr-o stea unul dintre cei mai straluciti muzicieni ai Timisoarei, Adi Barar, liderul formatiei Cargo. Au ramas in urma lui piese nemuritoare si povesti fara sfarsit, milioane de fani, dar si o multime de prieteni adevarati carora dorul le mistuie inca sufletele.

Cum muzica i-a adus mereu impreuna, in memoria lui Adi Barar, prietenii au transformat o poezie de revolta intr-un dar muzical ce rascoleste amintiri de nesters – ‘Bă, rar așa prieten …

Am scris o poezie cu gandul la EL si i-am trimis-o lui Horea Crisovan. Intr-o ora, mi-a trimis un memento muzical facut la chitara acustica, cu o parte din versurile mele. De aici si pana la ce se vede si aude in clip a fost doar un pas, un pas spre cinstirea memoriei lui Adi!„, spune timisoreanul Corneliu Vaida.

Compozitie, voce, orchestrare, chitara solo: Horea Crisovan
Versuri & voce: Corneliu Vaida
Baterie: Florin Cvasa
Backing vocals: Corneliu Vaida, Sorin Stanca Sever, Barbulescu, Marcel Miculescu, Daniel Opait, Razvan Grozavescu

Bă, rar așa prieten …

Ce gol e-n rock de când tu nu mai ești
Dar ai lăsat atâtea amintiri …
Cu cine să mai stau eu la povesti,

Cu cine să mai râd în hohotiri?

 

Chitara ta mai sună doar virtual

Și vocea ta e doar un mp3,

De-ai tăi am fost si am rămas pân-la final.

Și la concerte totuși strigăm HEY!

Mă uit la telefon și aparatul nu mai sună,
Dar zău nu m-as mira să sune iar,

Să mă inviți să bem cafeaua iarăși împreună,
Pe Corso sau la fostul Rabbit Bar.

Tu nu mai ești și nici Taverna nu mai este …
Ce loc, ce amintiri și ce soliști,

Ce vremuri, ce concerte, ce fieste,
Așa a fost cândva – și ce boemă, ce artiști …

Noi te iertam c-așa devreme ai plecat.

Și-aș vrea să știi că tare ne lipsești …
Tu cu chitara ta – și tot ce ne-ai cântat,
Bă, rar așa prieten mai găsești!

Versuri: Corneliu Vaida

In sedinta de Consiliu Local de aprobare a bugetului Timisoarei, din martie, printr-un amendament propus de liberalul Dan Diaconu, dupa o initiativa a lui Corneliu Vaida, a fost alocata suma necesara pentru realizarea si amplasarea unei statui a lui Adi Barar, in parcul Alpinet, de pe malul Begai. Este vorba despre o statuie in marime naturala, din bronz, care va fi asezata pe viitoarea alee a muzicienilor, intre Podul de la Maria si terasa Flora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...